Órási gáz: a kereskedő miatt került bajba a 130 ezres város távhője, de itt a mesterterv

HelloVidék   
  Megosztom
Órási gáz: a kereskedő miatt került bajba a 130 ezres város távhője, de itt a mesterterv

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) lehetővé tette a győri távhőszolgáltató számára, hogy 2021. december 21-ig a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) biztonsági földgázkészletéből lássa el fogyasztóit - közölte a MEKH. Az átállásból a fogyasztók semmilyen változást nem érzékeltek, és nem is fognak. Nem lesz egy otthonban sem hideg a radiátor, ugyanannyiért és ugyanolyan szolgáltatást kapnak a fogyasztók, ahogyan az elmúlt időszakban - nyilatkozta a Győr-Szol Zrt. igazgatóságának elnöke.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) a GYŐR-SZOL Zrt. által ellátott felhasználók távhőszolgáltatásának biztosítása érdekében a győri távhőszolgáltató számára lehetővé tette, hogy december 21. 6:00 óráig a Magyar Szénhidrogén Készletező Szövetség (MSZKSZ) ilyen esetekre elkülönített biztonsági földgázkészletéből lássa el fogyasztóit. Az átmeneti időben a távhőtermelő a jogszabályban meghatározott szabályozott díjat köteles fizetni a stratégiai készletből felhasznált földgázért - írja a MEKH.

A hír hallatán a Kisalföld.hu megkereste Endrődi Péter kabinetfőnököt, a Győr-Szol Zrt. igazgatóságának elnökét, aki elmondta a lapnak, hogy a győri távhőszolgáltató szerződött földgázkereskedője, a Global NRG Zrt. december 14-én 6:00 órától mondta fel a földgázkereskedelmi szerződést. A MEKH a távhőszolgáltatásról szóló törvény rendelkezései alapján hivatalból indított eljárás keretében határozatot hozott a földgázforrás nélkül maradó győri távhőszolgáltató ideiglenes ellátásáról.

A megfelelő hivataloknak leadtuk a jelzést, hogy tegnapi naptól nincsen gázkereskedőnk. Ezek alapján, kaptunk arra lehetőséget hogy a stratégiai tartalékból piaci áron vásárolhassunk a következő hét napban gázt, azaz december 21-ig. A rendelkezésre álló hét nap alatt a új földgázkereskedelmi szerzősét kell kötnünk. Most várjuk az ajánlatokat, amennyiben kapunk megfelelőt, az eljárást lefolytatva megvizsgáljuk, hogy milyen feltételekkel tudjuk a jövőre nézve elfogadni. Amennyiben nem találunk ez alatt a idő alatt kereskedőt, meglátjuk milyen további lehetőségeink vannak

- fogalmazott Endrődi Péter, aki kiemelte, hogy az átállásból a fogyasztók semmilyen változást nem érzékeltek, és nem is fognak. Nem lesz egy otthonban sem hideg a radiátor, ugyanannyiért és ugyanolyan szolgáltatást kapnak a fogyasztók, ahogyan az elmúlt időszakban. Endrődi Péter még kiemelte:

Tehát december 21. után is lesz távhőszolgáltás, csak az a kérdés ki lesz a kereskedő.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

távhő

távhőszolgáltatás

fűtés

győr