Szörnyű tragédia történt a délutáni órákban: még vizsgálják a körülményeket

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű tragédia történt a délutáni órákban: még vizsgálják a körülményeket

Karácsony másnapján, fél tizenkettőkor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint a rendőrség egy vecsési családi házban, az Ady Endre utcában egy korábbi tűz nyomait és egy holttestet talált. Fél egykor érkezett a jelzés, amely szerint Szentes külterületén, Nagyhegyen kigyulladt egy húsz négyzetméteres romos kis ház. Háromnegyed egykor érkezett a jelzés, amely szerint Miskolcon, a Dankó Pista utcában egy panelház harmadik emeleti lakása füstöl.

Mivel tűz már nem volt a helyszínen, tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. Nem zárható ki, hogy elektromos eredetű füstölés volt a fürdőszobában, ami halálos füstmérgezést okozott.

Fél egykor érkezett a jelzés, amely szerint Szentes külterületén, Nagyhegyen kigyulladt egy húsz négyzetméteres romos kis ház. Két járművel hét tűzoltó négy perc alatt a helyszínre ért, ekkorra már teljes egészében égett az épület. A kis ház teje is beszakadt, a tűzoltók egy órán át oltották. A romok átvizsgálása közben egy holttestet és egy szétégett gázpalackot is találtak a tűzoltók.

Háromnegyed egykor érkezett a jelzés, amely szerint Miskolcon, a Dankó Pista utcában egy panelház harmadik emeleti lakása füstöl. Az ott lakók a tűzoltók kiérkezése előtt behatoltak a lakásba és eloltották a tüzet. A hálószobában egy holttestet találtak. A miskolci tűzoltók átvizsgálták a lakást és elvégezték az utómunkálatokat. A hálószobában egy asztal és ruhák égtek két négyzetméteren.

A legtöbb tragédiával végződő tűz során egyedül élő idős emberek vesztik életüket. Figyeljünk oda egyedül élő idős hozzátartozóinkra és szerezzünk be nekik egy füstérzékelőt. Egy füstérzékelő a hangos sípolásával a tűz keletkezésének elején jelez, amikor van idő cselekedni, kimenekülni és a tűzoltókat hívni.

Címlapkép: Getty Images

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

tűzesetek

haláleset

katasztrófavédelem

tűzoltók