Hihetetlen fogás: 73 védett hüllőt tartott a lakásában, illegálisan kereskedett velük

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen fogás: 73 védett hüllőt tartott a lakásában, illegálisan kereskedett velük

Illegálisan tartott és kereskedett védett hüllőkkel, valamint kétéltűekkel egy férfi Kecskeméten. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint 73 állatot foglaltak le a természetkárosítással gyanúsított férfitől, melyek összértéke meghaladja a kétmillió forintot.

Az oltalom alatt álló egyedeket Japánban értékesítette. Egy egzotikus állatok költöztetésével foglalkozó külföldi cégen keresztül intézte az ázsiai szigetországba szállításukat. Az egyedek természetvédelmi értéke 25 ezer forint és 50 ezer forint közé tehető, írja a 24.hu.

A nyomozók 73 védett állatot foglaltak le a férfi lakásán tartott kutatás során. A férfi a gyanúsítotti kihallgatása során azt mondta, hogy nemzetközi börzén vásárolta az állatokat, és hungarocell dobozban vitte haza őket. Cselekményében pedig végig az állatok szeretete vezérelte.

A nyomozók arra is fényt derítettek, hogy hamis igazolásokat állított ki és adott a vevőinek a különböző egyedek származásról, birtoklásáról és szaporításról. A lefoglalt hüllők és kétéltűek összértéke meghaladja a kétmillió forintot.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hüllők

illegális

illegális kereskedelem

bács-kiskun megyei rendőr-főkapitányság

kecskemét