Hihetetlen fogás: 73 védett hüllőt tartott a lakásában, illegálisan kereskedett velük

HelloVidék   
  Megosztom
Hihetetlen fogás: 73 védett hüllőt tartott a lakásában, illegálisan kereskedett velük

Illegálisan tartott és kereskedett védett hüllőkkel, valamint kétéltűekkel egy férfi Kecskeméten. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint 73 állatot foglaltak le a természetkárosítással gyanúsított férfitől, melyek összértéke meghaladja a kétmillió forintot.

Az oltalom alatt álló egyedeket Japánban értékesítette. Egy egzotikus állatok költöztetésével foglalkozó külföldi cégen keresztül intézte az ázsiai szigetországba szállításukat. Az egyedek természetvédelmi értéke 25 ezer forint és 50 ezer forint közé tehető, írja a 24.hu.

A nyomozók 73 védett állatot foglaltak le a férfi lakásán tartott kutatás során. A férfi a gyanúsítotti kihallgatása során azt mondta, hogy nemzetközi börzén vásárolta az állatokat, és hungarocell dobozban vitte haza őket. Cselekményében pedig végig az állatok szeretete vezérelte.

A nyomozók arra is fényt derítettek, hogy hamis igazolásokat állított ki és adott a vevőinek a különböző egyedek származásról, birtoklásáról és szaporításról. A lefoglalt hüllők és kétéltűek összértéke meghaladja a kétmillió forintot.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

hüllők

illegális

illegális kereskedelem

bács-kiskun megyei rendőr-főkapitányság

kecskemét