Emberölés miatt emeltek vádat egy borsodi férfi ellen: idős asszonyra gyújtotta rá a lakást

MTI   
  Megosztom
Emberölés miatt emeltek vádat egy borsodi férfi ellen: idős asszonyra gyújtotta rá a lakást

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 35 éves férfi ellen többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt, aki 2021 szeptemberében bemászott az általa korábbról ismert idős nő lakásába. Miközben értékek után kutatott, a sértett felébredt. A férfi, nehogy felismerje, franciakulccsal többször fejbe vágta, majd az eszméletlen nőre rágyújtotta az ingatlant. Az asszony meghalt - közölte a vádhatóság.

A vádirat szerint a vádlott 2021 tavaszán börtönbüntetéséből szabadulva, Miskolcon összeismerkedett a 87 éves egyedül élő nővel, akinek segített bevásárolni. Ily módon a lakásába bejutva régiségeket, porcelánokat, festményeket látott, és szeptemberben, mivel nem volt pénze, elhatározta, hogy azokat ellopja.

Egy nap egy emeleti szobába bemászott, és öngyújtóval világítva kutatott a lakásban, amikor a sértett felébredt és felkelt az ágyából. A vádlott ekkor megijedt, hogy a nő fel fogja ismerni, ezért egy franciakulccsal kétszer fejen ütötte, amitől a sértett a földre zuhant és eszméletét vesztette.

A férfi ezután az éjjeli szekrényről elvette a sértett közel 60 ezer forint értékű fülbevalóját, majd az öngyújtóval meggyújtotta a fotelben lévő takarót és rongyot, amely lángra kapva tüzet okozott, átterjedve az ajtótokra. A vádlott a földön fekvő, alélt sértettet magára hagyva távozott a házból, a franciakulcsot útközben eldobta.

A sértett a bántalmazás következtében nyolc napon belüli sérüléseket szenvedett el, azonban a vádlott által gyújtott tűz miatt keletkezett füst- és szén-monoxid-mérgezés következtében a helyszínen meghalt. Az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben életfogytig tartó fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott

- olvasható a közleményben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

borsod-abaúj-zemplén megye

emberölés

emberölés bűntette