Kész katasztrófa, mennyire elavultak a magyar házak: családok ezreinek nő emiatt a rezsije

HelloVidék   
  Megosztom
Kész katasztrófa, mennyire elavultak a magyar házak: családok ezreinek nő emiatt a rezsije

Döbbenetes adat, hogy az elmúlt nyolc évben mindössze 7-10 százalékkal nőtt a teljesen hőszigetelt a családi házak, a nagy társasházak és a panelek aránya Magyarországon, a kis társasházaknál pedig csak részleges felújítások voltak.

A kormány számításai szerint a háztartások negyedének emelkedik a rezsiszámlája augusztustól, amihez hozzájárul az is, hogy a magyarországi lakások és házak jelentős része elavult és energiapazarló – írta a 444.

Egy kormányzati stratégia szerint 2020-ban a családi házak és a tíz lakásosnál nagyobb társasházak 63 százalékának nem volt hőszigetelése, a kis társasházaknál még rosszabb, 77 százalékos az arány, a paneleknél pedig 52, ráadásul a fennmaradó ingatlanok között vannak részlegesen hőszigetelt épületek is. Az elmúlt nyolc évben mindössze 7-10 százalékkal a teljesen hőszigetelt a családi házak, a nagy társasházak és a panelek aránya, a kis társasházaknál pedig csak részleges felújítások voltak.

A magyarországi ingatlanok rendkívül elavultak. A Habitat for Humanity tavalyi jelentése szerint a lakóépületek több mint fele 1970 előtt épült, és a teljes lakásállomány 70-90 százalékát fel kellene újítani.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

felújítás

lakásfelújítás

felújítási munkák