Kész katasztrófa, mennyire elavultak a magyar házak: családok ezreinek nő emiatt a rezsije

HelloVidék   
  Megosztom
Kész katasztrófa, mennyire elavultak a magyar házak: családok ezreinek nő emiatt a rezsije

Döbbenetes adat, hogy az elmúlt nyolc évben mindössze 7-10 százalékkal nőtt a teljesen hőszigetelt a családi házak, a nagy társasházak és a panelek aránya Magyarországon, a kis társasházaknál pedig csak részleges felújítások voltak.

A kormány számításai szerint a háztartások negyedének emelkedik a rezsiszámlája augusztustól, amihez hozzájárul az is, hogy a magyarországi lakások és házak jelentős része elavult és energiapazarló – írta a 444.

Egy kormányzati stratégia szerint 2020-ban a családi házak és a tíz lakásosnál nagyobb társasházak 63 százalékának nem volt hőszigetelése, a kis társasházaknál még rosszabb, 77 százalékos az arány, a paneleknél pedig 52, ráadásul a fennmaradó ingatlanok között vannak részlegesen hőszigetelt épületek is. Az elmúlt nyolc évben mindössze 7-10 százalékkal a teljesen hőszigetelt a családi házak, a nagy társasházak és a panelek aránya, a kis társasházaknál pedig csak részleges felújítások voltak.

A magyarországi ingatlanok rendkívül elavultak. A Habitat for Humanity tavalyi jelentése szerint a lakóépületek több mint fele 1970 előtt épült, és a teljes lakásállomány 70-90 százalékát fel kellene újítani.

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

felújítás

lakásfelújítás

felújítási munkák