Hatalmas tűzvész tombol Pest megyében is: 50 hektár lángol az aljnövényzet, mi lesz ebből?

HelloVidék/MTI   
  Megosztom
Hatalmas tűzvész tombol Pest megyében is: 50 hektár lángol az aljnövényzet, mi lesz ebből?

A Pest megyei Örkény és Tatárszentgyörgy környékén mintegy ötven hektáron ég az aljnövényzet – közölte a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Csámpai Attila azt mondta, a lángok a közeli erdőt is veszélyeztetik, a tűzoltók ezért nagy erőkkel vonultak ki. A lángokat a dabasi, a monori és a kecskeméti hivatásos tűzoltók oltják. Egy ceglédi egység és a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat is elindult a tűzesethez.

Az Útinform azt közölte, hogy az Örkény és Tass közötti összekötő úton, Örkény és Tatárszentgyörgy között ég az út menti terület. Az oltás idejére az 1-es és a 6-os kilométer között az utat lezárták, a forgalmat az 5-ös főúton keresztül Dabas felé terelik.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság adatai alapján a hőség és a szárazság miatt naponta átlagosan száz tűz keletkezik erdőkben, mezőkön, gabonatáblákon, némelyik több száz hektáron pusztít. Az erdőtüzekről ebben a cikkben írtunk bővebben.

Komolyabb bozóttűz ütött ki Pécs mellett is

Hétvégi házak is lángra kaptak egy nagy kiterjedésű bozóttűzben Pécs nyugati külvárosában, a Mecsekoldalban csütörtök délután - közölte a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.
hirdetés Horváth Nikolett Csilla azt mondta, a tűz egy bozótosban keletkezett a város hétvégi házas, gyümölcsös kertekkel tarkított városrészében, az Akó dűlő környékén. A lángok hétvégi házakra is átterjedtek. Sérültről egyelőre nem értesült a katasztrófavédelem. Az oltás nagy erőkkel zajlik.

További részletek ITT!

Címlapkép: Getty Images

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

tűz

tűzeset

tűzvész

tűzoltóság

tűzoltók

pest megye

katasztrófa

katasztrófavédelem