Hatalmasat bukhatnak a fűtési szezonban ezek a lakástulajdonosok: most kiderül, miért

Pénzcentrum   
  Megosztom
Hatalmasat bukhatnak a fűtési szezonban ezek a lakástulajdonosok: most kiderül, miért

Bár a fűtési szezon még koránt sem érkezett el, de már most lehet érzékelni, hogy a kormány bejelentését követően elkezdett átalakulni az ingatlanpiac. A Pénzcentrum most annak járt utána szakértők segítségével, hogy milyen hatással volt a rezsiemelés az ingatlanpiacra, milyen változásokra lehet számítani a jövőben.

Ahogy a portál írja, a kormány július végi, a rezsiemelésről szóló bejelentése óta mindenki számol és megpróbál takarékoskodni ott, ahol csak tud. Az első emelt áron kiállított számlák mindenki számára egyfajta vízválasztót jelentenek: egyesek az otthonuk energetikai felújításán töri a fejét, míg mások inkább kisebb lakásba, vagy olyan helyre költöznének, ahol a fűtési rendszer miatt még nem érinti.

Most, az első csekkek megérkezése után még nem kezdődött el egy pánikszerű költözési hullám, azonban egyértelműen átalakulni látszanak a trendek: a szakértők szerint egyre többször fordul elő, hogy több generáció él egy fedél alatt és a tél beköszöntével egyre többen fogják keresni a kisebb alapterületű ingatlanokat, amiknek a fenntartása kevesebbe kerül. Azonban most még, amikor nem lehet tudni pontosan, hogy kinek mennyibe fog kerülni az otthonának a rezsije a legtöbben még kivárnak. Mire számítanak még a szakértők A cikk itt folytatódik tovább.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovdék

rezsiemelkedés

ingatlanpiac

költözés

takarékoskodás