Szörnyű tragédiák történtek karácsonykor: mozgalmasan telt az ünnep a tűzoltóknak

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű tragédiák történtek karácsonykor: mozgalmasan telt az ünnep a tűzoltóknak

Szenteste 129, karácsony első napján 133, karácsony második napján pedig 106 tűzoltói beavatkozásra volt szükség. A három nap alatt 99 esetben tűz miatt, 269 alkalommal pedig műszaki mentést igénylő balesetek miatt hívták a tűzoltókat. Összesen 70 lakástűz volt a három nap alatt. Egy ember lakástűzben, ketten pedig szén-monoxid-mérgezésben vesztették életüket hétfőn.


 


 

Hétfőn reggel fél nyolc körül riasztották a tűzoltókat Kunmadarasra, a Frangepán Miklós utcába, ahol egy nyolcvan négyzetméteres lakóépület nappalija égett teljes terjedelmében, és egy helyen a födém is beszakadt. Oltás közben egy holttestet találtak a tűzoltók. A házból három gázpalackot kivittek, megelőzve ezzel, hogy felrobbanjanak.

Délelőtt tizenegy körül felrobbant egy gázkazán egy XVIII. kerületi családi házban. Az épület támaszfalából egy tíz négyzetméteres darab kidőlt. Négy embert a tűzoltók mentettek ki az erkélyen keresztül. Tűz nem keletkezett, de az épület lakhatatlanná vált, ezért a három lakó elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott.

Szintén tizenegy körül bútorok égtek egy ötven négyzetméteres hétvégi házban Hódmezővásárhelyen. A tűzoltók eloltották a lángokat, de az épület lakhatatlanná vált, egy ember ismerősökhöz költözött.

Délután fél kettőkor egy füstölő háromszintes, balatonfüredi családi házhoz hívták a tűzoltókat. A kéményben lévő lerakodás miatt a füst visszaáramlott a házba. A ház átmenetileg fűthetetlenné vált, hárman rokonokhoz költöztek.

Fél kettő körül egy adventi koszorú okozott tüzet Budapesten egy XXI. kerületi lakásban. A lakók még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották a tüzet.

Délután négy órakor a salgótarjáni Karancs-kilátóból érkezett segélyhívás, mert egy turista térdsérülést szenvedett és nem tudott lejönni. A tűzoltók egyórányi kutatás után megtalálták, és lekísérték a sérültet, akit átadtak a mentőszolgálatnak.

Este fél kilenc körül két illatmécses miatt gyulladt ki egy hűtő egy bicskei lakóház konyhájában.

A gyanú szerint szén-monoxid-mérgezés történt, ezért a tűzoltók légzőkészülékben, szén-monoxid-mérővel hatoltak be a családi házba, ahol magas koncentrációban kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A két ember mellett két kutya is elpusztult a házban. A tűzoltók kiérkezésekor a ház nyílászárói zárva voltak, a pincében pedig egy vegyes tüzelésű kazán üzemelt. A szén-monoxid feltehetően a kazán meghibásodása miatt keletkezett.

Ha a házban nyílt láng van, ott szén-monoxid keletkezhet, ezért nemcsak az állandó és automatikus szellőzésről, hanem egy szén-monoxid-érzékelőről is érdemes gondoskodni az ilyen épületekben.

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

okf

katasztrófavédelem

tűzoltók

karácsony

balesetek

halálesetek