Szörnyű tragédiák történtek karácsonykor: mozgalmasan telt az ünnep a tűzoltóknak

HelloVidék   
  Megosztom
Szörnyű tragédiák történtek karácsonykor: mozgalmasan telt az ünnep a tűzoltóknak

Szenteste 129, karácsony első napján 133, karácsony második napján pedig 106 tűzoltói beavatkozásra volt szükség. A három nap alatt 99 esetben tűz miatt, 269 alkalommal pedig műszaki mentést igénylő balesetek miatt hívták a tűzoltókat. Összesen 70 lakástűz volt a három nap alatt. Egy ember lakástűzben, ketten pedig szén-monoxid-mérgezésben vesztették életüket hétfőn.


 


 

Hétfőn reggel fél nyolc körül riasztották a tűzoltókat Kunmadarasra, a Frangepán Miklós utcába, ahol egy nyolcvan négyzetméteres lakóépület nappalija égett teljes terjedelmében, és egy helyen a födém is beszakadt. Oltás közben egy holttestet találtak a tűzoltók. A házból három gázpalackot kivittek, megelőzve ezzel, hogy felrobbanjanak.

Délelőtt tizenegy körül felrobbant egy gázkazán egy XVIII. kerületi családi házban. Az épület támaszfalából egy tíz négyzetméteres darab kidőlt. Négy embert a tűzoltók mentettek ki az erkélyen keresztül. Tűz nem keletkezett, de az épület lakhatatlanná vált, ezért a három lakó elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott.

Szintén tizenegy körül bútorok égtek egy ötven négyzetméteres hétvégi házban Hódmezővásárhelyen. A tűzoltók eloltották a lángokat, de az épület lakhatatlanná vált, egy ember ismerősökhöz költözött.

Délután fél kettőkor egy füstölő háromszintes, balatonfüredi családi házhoz hívták a tűzoltókat. A kéményben lévő lerakodás miatt a füst visszaáramlott a házba. A ház átmenetileg fűthetetlenné vált, hárman rokonokhoz költöztek.

Fél kettő körül egy adventi koszorú okozott tüzet Budapesten egy XXI. kerületi lakásban. A lakók még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották a tüzet.

Délután négy órakor a salgótarjáni Karancs-kilátóból érkezett segélyhívás, mert egy turista térdsérülést szenvedett és nem tudott lejönni. A tűzoltók egyórányi kutatás után megtalálták, és lekísérték a sérültet, akit átadtak a mentőszolgálatnak.

Este fél kilenc körül két illatmécses miatt gyulladt ki egy hűtő egy bicskei lakóház konyhájában.

A gyanú szerint szén-monoxid-mérgezés történt, ezért a tűzoltók légzőkészülékben, szén-monoxid-mérővel hatoltak be a családi házba, ahol magas koncentrációban kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. A két ember mellett két kutya is elpusztult a házban. A tűzoltók kiérkezésekor a ház nyílászárói zárva voltak, a pincében pedig egy vegyes tüzelésű kazán üzemelt. A szén-monoxid feltehetően a kazán meghibásodása miatt keletkezett.

Ha a házban nyílt láng van, ott szén-monoxid keletkezhet, ezért nemcsak az állandó és automatikus szellőzésről, hanem egy szén-monoxid-érzékelőről is érdemes gondoskodni az ilyen épületekben.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

okf

katasztrófavédelem

tűzoltók

karácsony

balesetek

halálesetek