Filléres tisztítószer maradékból: ezzel a trükkel a fenyőgally is duplán hasznosítható

Dubóczky Krisztina   
  Megosztom
Filléres tisztítószer maradékból: ezzel a trükkel a fenyőgally is duplán hasznosítható

Az infláció nem kerüli el a háztartási tisztítószerek piacát sem, így meggondolandó, hogy otthon mi magunk készítsünk el ezekből minél többet, sokkal olcsóbban. Amellett, hogy jócskán spórolunk így, még zöldebben is tartjuk tisztán az otthonunkat, a környezetünket is kíméljük a sok káros vegyi anyag mellőzésével. Még biztos sokan nem dobták ki az idei-tavalyi karácsonyfát sem, így most megmutatjuk a videóban, hogyan lehet a fenyőgallyakat újrahasznosítani, és tisztítószerként bevetni otthon. De ha valaki már megszabadult volna a fától, az erdőkben kiránduláskor összeszedett gallyak is ugyanúgy felhasználhatóak erre a célra.

A legtöbb baktérium hasznos az ember számára, a testünkben élnek, segítenek abban, hogy egészségesek maradhassunk, és kontroll alatt tartják a "rossz" baktériumokat. Az egészséges háztartásnak nincs szüksége antibakteriális szerekre, pláne nem durva kemikáliákra. Egy szappanos kézmosás, meleg víz és környezetbarát tisztítószer a legjobb út arra, hogy megszabaduljunk a kórokozóktól. Takarítanunk viszont kell, a kérdés csak az, mivel tegyük. A legtöbb bolti tisztítószer számos, egészségre és a környezetre nézve ártalmas hatóanyagot és adalékanyagot tartalmaz. Éppen ezért a Tudatos Vásárlók Egyesülete több akciót indított már annak érdekében, hogy a hagyományosnak is nevezhető, tisztításra alkalmas egyszerű szereket – az ecet, a citromsav, a szódabikarbóna és társaik – bemutassák..

Így készül a házi ecetes-citrusos tiszítószer fenyőgallyal

Rengeteg helyen bevethető a háztartásban az ecetes alapanyagú tisztítószer, de arról is írtunk korábban, melyek azok a felületek, ahol tilos az alkalmazásuk. Most egy házilag könnyen összedobható, konyhai felületek, csapok, fürdőkádal, mosdókagylók, wc-ülőkék tisztítására, ablakpucolásra, bútorok áttörölésére, kárpit felfrissítésére is kiváló tisztítószert mutatunk be a lenti TikTok videóban, ami amellett, hogy hatékony, csodás, nyugtató illatot is hagy maga után.

Hozzávalók:

  • 20 százalékos ecet: baktériumölő, fertőtlenítő
  • fenyőgally: antibakteriális, stresszoldó, nyugtató hatású az illata, jó mentális zavarokra, belsőleg fogyasztva köhögéscsillapító, légzőszervi panaszokra jó
  • citrom: méregtelenít, fertőtlenít, zsíroldó, összehúzó hatás
  • teafaolaj: vírus- és baktériumölő, extra fertőtlenítő hatás

Így készítsd el:

  • Tegyünk náhány felvágott fenyőgallyat egy befőttes üvegbe.
  • Adjunk hozzá egy-két feldarabolt citromot.
  • Csepegtessünk hozzá pár csepp teafaolajat.
  • Öntsük fel vízzel, fedjük le, és hagyjuk állni néhány napig.
  • Ötsük át a leszűrt folyadékot szórófejes üvegbe, és használhatjuk is.
@ecomoodhungary És megint itt vagyunk?➡️➡️???. Idén készítesz fenyős általános tisztítót? Nekünk ez az egyik kedvencünk, az ünnepi feeling tovább kitart. Javasolt Esszenciák: citrom/vadnarancs/teafa/rozmaring/levendula. #egeszsegeseletmod #egeszseg #tudatossag #tudatoseletmod #eletmod #kornyezetbarat #takaritas #mentalisegeszseg #otthon #konyha ♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod & Kevin The Monkey

Címlapkép: Getty Images

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

fenyő

tisztítószer

ecet

fenyőgally

citrom