Kapósak az olcsó, magyar házak: egyre több külföldi vesz ingatlant a határ mellett

HelloVidék   
  Megosztom
Kapósak az olcsó, magyar házak: egyre több külföldi vesz ingatlant a határ mellett

Meglepően sokan döntenek úgy a nyugat-romániai megyékből, hogy a határhoz közel, valamelyik kelet-magyarországi településen vásárolnak ingatlant – jóval olcsóbban, mint Romániában - számolt be róla az RTL.hu. Mint írták, nem kell amiatt sem aggódniuk, hogy a környéken nincs munkalehetőség, mert az otthoni állásukat megtartják. 

Ahogy a portál írja, több romániai lap is arról számolt be év elején, hogy egyre többen vásárolnak Romániából olcsón házat Magyarországon. Az egyik ilyen lap, a Digi24 szerint egyáltalán nem meglepő, hogy sokan érdeklődnek a határ menti magyar településeken vásárolható házak iránt,

A portál beszámolója szerint, az egyik legnépszerűbb célpont a romániaiak számára Battonya. A román közösségnek itt már van iskolája, óvodája, és tavaly év végén egy új román közösségi házat is átadtak. Persze sokan dolgozni visszajárnak Romániába, tehát ingáznak Aradra, ezzel megtartva ottani munkájukat.

Címlapkép: Getty Images

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

románia

magyarország

battonya

ingatlanvársárlás

házvásárlás