Kapósak az olcsó, magyar házak: egyre több külföldi vesz ingatlant a határ mellett

HelloVidék   
  Megosztom
Kapósak az olcsó, magyar házak: egyre több külföldi vesz ingatlant a határ mellett

Meglepően sokan döntenek úgy a nyugat-romániai megyékből, hogy a határhoz közel, valamelyik kelet-magyarországi településen vásárolnak ingatlant – jóval olcsóbban, mint Romániában - számolt be róla az RTL.hu. Mint írták, nem kell amiatt sem aggódniuk, hogy a környéken nincs munkalehetőség, mert az otthoni állásukat megtartják. 

Ahogy a portál írja, több romániai lap is arról számolt be év elején, hogy egyre többen vásárolnak Romániából olcsón házat Magyarországon. Az egyik ilyen lap, a Digi24 szerint egyáltalán nem meglepő, hogy sokan érdeklődnek a határ menti magyar településeken vásárolható házak iránt,

A portál beszámolója szerint, az egyik legnépszerűbb célpont a romániaiak számára Battonya. A román közösségnek itt már van iskolája, óvodája, és tavaly év végén egy új román közösségi házat is átadtak. Persze sokan dolgozni visszajárnak Romániába, tehát ingáznak Aradra, ezzel megtartva ottani munkájukat.

Címlapkép: Getty Images

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 7,78 százalékos THM-el, és havi 121 083 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a Raiffeisen Banknál 8,4% a THM; az MKB Banknál 8,59%; a CIB Banknál 8,63%,  a Takarékbanknál Banknál pedig 8,77%; míg az Erste Banknál 9,41%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

románia

magyarország

battonya

ingatlanvársárlás

házvásárlás