Elárulta az ifjú horgász, hogyan akadt a horgára a rekordméretű ponty

HelloVidék   
  Megosztom
Elárulta az ifjú horgász, hogyan akadt a horgára a rekordméretű ponty

Jó napja volt Hoffer Dávidnak: 40 perces fárasztás után vált nyilvánvalóvá, hogy a tó legnagyobb halával gyűlt meg a baja, ugyanis a 30,1 kg-os bestiánál nagyobb ponty még nem akadt horogra a Balatonnál.

Soha nem fogtak még akkora pontyot a Balatonban, mint ami ma délelőtt akadt horogra az északi parton. Hoffer Dávid egy csodálatos 30,10 kg-os pikkelyest sikerült bölcsőbe fektetnie. A mérlegelésen és egyúttal a fotózáson is jelen volt társaságunk horgászturisztikai munkatársa, így ez a jelenlegi hivatalos balatoni pontyrekord.

- tette közzé a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt a Facebook oldalán.

A szerencsés horgász kedden érkezett társaival a középső medence északi partjára, gyors táborállítást követően a végszerelékek már a helyükre is kerültek. Dávid 280 méterre találta meg az általa jónak vélt helyet, ahol egy kisebb púp helyezkedett el. A jobbos botját dupla 24mm-es bojlival csalizta fel, amelyet az említett területre be is húzott még az érkezés napján.

Gyorsan csónakba pattant és már hasított is a hal felé, hogy megkezdődhessen a fárasztás.

A küzdelem több mint 40 percen át tartott, a kapitális példány egyszerűen nem akarta magát megadni. Összesen háromszor sikerült „felimádkozni” a vízfelszínre, az utolsónál sikerült is megmeríteni. Dávidnak ezúton is gratulálunk a nem mindennapi fogáshoz, hasonló élményeket kívánunk minden horgásztársunknak.

Ha kíváncsi vagy a méretes pontyra, az egyesület Facebook oldalán több képen is megtalálod.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidek

horgászat

hal

balaton

fogás

ponty