Ledobták a cukiságbombát: videó készült a győri állatkert új sztárjairól

HelloVidék   
  Megosztom
Ledobták a cukiságbombát: videó készült a győri állatkert új sztárjairól

Fehér tigrisek születtek a győri állatkertben. A két fiú- és két lánykölyköt egyelőre csak a bérletesek láthatják – írja a Kisalföld.

A győri kölykök egyelőre a tigrisházban töltik a napjaikat, a nagyközönség még nem láthatja őket. A hideg miatt csak tavasszal engedik ki őket a kifutóba. A kölykök állatorvosi vizsgálaton esnek át, megmérik a súlyukat és féreghajtót is kapnak.

A fehér tigris kölyköket december 1-jétől az állatkerti bérlettulajdonosok előzetes regisztrációt követően tekinthetik meg, ez a korlátozás az állatok nyugalma érdekében történik. Megérinteni nem lehet őket, a program pedig addig tart, amíg a kölykök életét nem zavarja.

A győri állatkert látogatóinak egyik kedvence a fehér bengáli tigris. Az első példány, Raul 2012-ben érkezett a vadasparkba, tenyészprogram keretében. Őt párja követte, Jázmin egy görögországi állatkertből.

A fehér tigrisek nem albínó tigrisek. Kék szemük és rózsaszín orruk van, bundájuk krémszínű, amit csokoládé- vagy fekete csíkok tarkítanak. A normál színezetű tigrisekhez képest a fehér tigrisek a születésüktől kezdve nagyobbak.

A fehér tigrisek a természetben ritkák, mivel feltűnő színük miatt a túlélési esélyük kisebb, mint fajtársaiknak. Körülbelül minden tízezredik születésre jut egy fehér kölyök.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

győr

állatkert

tigris

fehértigris

kölyök