Műsoron a legjobb természetfilmek: külföldön is hódít a Balaton

Magyar Idők   
  Megosztom
Műsoron a legjobb természetfilmek: külföldön is hódít a Balaton

A legjobb magyar természetfilmek kerültek fel két nagy dél-európai televízió műsorára: a Vad Szigetköz és a Vad Kunság után a Vad Balatont is játszani fogja a RAI olasz közszolgálati televízió, a Vad Kunságot pedig ugyancsak egy közszolgálati televízió, a spanyol RTVE fogja sugározni ebben az évben.

A Magyar média mecenatúra program részeként, a NatFilm Hungary Kft. által a Médiatanács támogatásával gyártott Vad Balaton 65 perces moziváltozata a múlt év áprilisában került a mozikba, a közszolgálati televízió a film ötvenperces változatát mutatta be hazánkban, írja a Magyar Idők.

Az alkotók, Bagladi Erika és Mosonyi Szabolcs, a Vad Balaton operatőre és rendezője a magyar tenger „másik arcát” bemutató filmet DVD-formában is szeretné kiadni.

A magyar tenger turisztikai vonzerejét is növelő természetfilm moziváltozatának sikerét mutatja, hogy már több mint 13 ezren látták, a múlt nyáron a balatoni kertmozik is műsorukra tűzték. A film különösen a fiatal nézők figyelmét ragadja meg, ezért iskolákban is vetítik, gyakran a pedagógusok kérésére.

Érdemes figyelni a hazai közszolgálati televízió műsorát, mert ismételni fogja a film rövid változatát és néhány fővárosi moziban még elcsíphető a hosszabb változat. Letöltése ez évben válik elérhetővé, hason¬lóan a Vad Szigetközhöz és a Vad Kunsághoz – nyilatkozta Bagladi Erika, forgatókönyvíró-producer.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

film

természetfilm