12 év után újra Munkácsy-kiállítást rendeznek Szolnokon

MTI   
  Megosztom
12 év után újra Munkácsy-kiállítást rendeznek Szolnokon

Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulója alkalmából kiállítást rendeznek a festő alkotásaiból január 12-től április 7-ig a Szolnoki Galériában, ahol februártól egy Magyarországon eddig nem látható Munkácsy-kép is megtekinthető lesz - közölte a Tisza-parti város polgármestere a kiállítás csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Tizenkét év után rendeznek újra Munkácsy-kiállítást Szolnokon, a korábbi tárlatot mintegy negyvenezren látták. Az alkotások jelentős része és egy Munkácsy Mihályt ábrázoló szobor Pákh Imre magyar-amerikai műgyűjtő tulajdona. Mivel a festő életművét is szeretnék bemutatni, a festő relikviáit is őrző békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum mintegy húsz-huszonöt alkotást, köztük négy eredeti festményt kölcsönöz a tárlatra, mondta Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

Pákh Imre gyűjteményéből mintegy húsz-harminc Munkácsy-alkotás még soha nem volt látható Szolnokon. A műgyűjtő februárban meglepetéssel készül: egy olyan művet mutat be személyesen, amelyet eddig még nem láthatott a nagyközönség Magyarországon, mondta el Horváth László, a szolnoki Damjanich János Múzeum igazgatója.

Az igazgató tudomása szerint egy decemberi aukción került az újabb kép Pákh Imre tulajdonába, aki a festő februári születésnapján mutatná be a zsánerképet. Horváth László jelezte, hogy szeretnének egy Szinyei Merse Pál alkotásaiból álló tárlatot is rendezni a jövőben Szolnokon.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

művészet

festészet

szolnok

kiállítás