Új formáció színesíti a magyar zenei palettát, megérkezett a Prédikátor!

MTI   
  Megosztom
Új formáció színesíti a magyar zenei palettát, megérkezett a Prédikátor!

Prédikátor néven tér vissza a Neurotic együttes egykori frontembere, Pajor Tamás. Az énekes-dalszerző egy vérpezsdítő cameo videóklippel jelentkezik, amelyben nem csak feltűnik, de a hangját is hallatja Geszti Péter, Fatima, Wolfie (Punnany Massif), Szikora Róbert, Oláh Gergő, de szerepel benne FankaDeli és Deniz is.

A névválasztás nem véletlen, hiszen Pajor Tamás már évek óta előadásokat tart: ő valóban lelkész, prédikátor, a Hit Gyülekezetének tagja. Lázadó punkból lett hívő ember, aki nem csak szavakkal, hanem zenéjével is kiáll értékrendje mellett, írja a Magneoton cikkében.

A Prédikátor egy közülünk. Örül és szenved, mint bárki más. Az igazit keresi a látszat mögött, a jót egy meghamisított, rossz világban. Keresi az utat a szívhez, ha kell beszól, de ha kell, bátorít is. Költészetet hoz a zenébe, zenét a költészetbe és igazságvágyat mindkettőbe. Ismert formákkal vezet az ismeretlen felé, valahogy ezt szeretném én is a zene eszközeivel.

- mesélte Pajor Tamás a névválasztásról.

A szöveg a Pajor Tamás sajátja, egyedül alkotta meg és írta tele parádés rímpárokkal, példaként említve az „utazunk, szeretem a bőrönd illatát, de hazafelé bennem már a körönd villan át” vagy a „nem kell a kamu fagyi, a maracujás, elég, ha jó torkot mar a gulyás” sorokat.

A Prédikátor, vagyis Pajor Tamás „Patrióta” című dala olyan neves előadókat hozott össze egy klipben, akik széles skálát fednek le stílusuk, világnézetük és életkoruk alapján is. A dalban közreműködött például Geszti Péter, Deniz, Fankadeli, Oláh Gergő, Szikora Róbert, Fatima, a Punnany Massif frontembere, Wolfie, Varga Miklós, Jónás Vera és Fatima is, Gesztesi Károly pedig harmonikán játszik.

A produkció arra vállalkozik, hogy bemutassa: gondolkozhatunk bár a legkülönbözőbb módon az életről, a szülőföldünkről, de abban hasonlítunk, hogy minden nehézség ellenére szeretünk itt élni. A dal arra is példát kíván adni, hogy nem kell mindenben egyetértenünk ahhoz, hogy jóban legyünk egymással; hogy humorral könnyebben vehetjük az akadályokat, és hogy a másik ember elismerése és szeretete 2019-ben is képes felülírni a gyűlölet hangját.

- nyilatkozta Pajor Tamás.

Zenei pályafutását Pajor Tamás 1980-as évek elején kezdte, a Neurotic együttesben, amely az egyik legkultikusabb magyar underground zenekarként vonult be a történelembe. A zenész, aki rapperként is úttörőnek számít Magyarországon, lázadásból hozta létre az együttest, az egyetlen, „Budapesti látnok” címmel megjelent anyagot 2014-ben a hvg.hu minden idők 11. legjobb magyar albumának választotta, és helyet kapott a 2008-as „303 magyar lemez, amit hallanod kell, mielőtt meghalsz” című könyvben is. A Neurotic Pajor Tamás megtérésével bomlott fel, 1987-ben, a zenekar történetét Xantus János Rock-Térítő című filmje mutatja be. Pajor kereszténnyé válását követően lelkész lett és 1988-ban az Ámen együttesben folytatta, mely a mai napig számos teltházas koncertet ad és album okat jelentet meg.

A Prédikátor Patrióta című videoklippje itt tekinthető meg.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zene

zenekar