Hóhelyzet: nyitnak a sípályák, a Kékestetőn majdnem 40 centis hó van

MTI   
  Megosztom
Hóhelyzet: nyitnak a sípályák, a Kékestetőn majdnem 40 centis hó van

Országszerte alakult ki több centiméteres hóréteg szerdára Magyarországon, Kékestetőn 37 centiméteres a hó vastagsága.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapjának adatai szerint a 300 méternél magasabban fekvő települések közül Hárskúton 17, Bakonybél-Somhegypusztán 14 centiméteres a hó.

Az előrejelzés szerint az északi megyékben fokozatosan szűnik meg a csapadék, majd csütörtök kora délelőttig elsősorban a Dunántúlon lehet elszórtan kisebb havazás, hózápor. Ezt követően délkelet felől többfelé várható átmeneti vegyes halmazállapotú csapadék, kezdetben ónos eső, illetve szitálás is, kora estétől viszont ismét havazás lesz a jellemző, és estig hozzávetőleg a Győr-Kaposvár vonalig terjed. Csütörtökön a szél is megerősödik. Főként a Nyírségben a havat is hordhatja. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 8 és mínusz 1 Celsius-fok között alakul, de északkeleten ennél hidegebb is lehet. Csütörtökön 0-4 fokig melegszik a levegő.

Szerdától várják a síelőket a pécsi sípályán

- közölte a pálya fenntartója, a PVSK síszakosztálya. A mecseki Misina-tető szomszédságában található, 600 és 500 méter hosszúságú sípályákat 13-14 centiméteres, sportolásra alkalmas hó borítja. Mivel a szakosztály hóágyúval nem rendelkezik, ezért csak hóesés után használható a pálya, évente átlagosan 25-30 napon.

Tavaly mintegy 400, többnyire baranyai síelő használta a pécsi pályát, ahol Magyarország legrégebb óta működő, 1963-ban épített sífelvonója található. Felhívták a figyelmet arra, hogy akik nem tagjai a szakosztálynak, azok csak napijeggyel használhatják a felvonót.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

havazás

hóhelyzet