Középiskolások, figyelem: Fehérváron versünnep vár titeket!

MTI   
  Megosztom
Középiskolások, figyelem: Fehérváron versünnep vár titeket!

Tizedik alkalommal rendezik meg a Fehérvári Versünnepet, amely az elmúlt években sok száz diáknak adott lehetőséget tehetsége megmutatására.

A középiskolások a verseken keresztül elmondhatják, mit gondolnak a világról, mondta Cser-Palkovics András polgármester a csütörtöki sajtótájékoztatón. Úgy vélte, a tizedik versünnep is azt bizonyítja, hogy jó ötlet volt a versenyt elindítani, amelynek ma már helye van a város kulturális és irodalmi életében. A rendezvénynek köszönhetően sok fiatal tehetséget fedeztek fel, akik közül többen színészek, művészek lettek.

A versünnep a bizonyíték arra, hogy a fiatalokat meg lehet szólítani, ha a felnőttek megadják hozzá a kereteket. A rendezvény sikere is segítette további hasonló tehetségkutatók elindítását a városban, mint a Fehérvár Hangja vagy a Fehérvár Táncosa, mondta a polgármester.

A versenyre február 11-ig lehet jelentkezni, a zsűri elnöke ezúttal is Kubik Anna színművész lesz. A Fehérvári Versünnepen indulók felkészítését mentorprogrammal segíti a Vörösmarty Színház, nyilatkozta Hagymásy András, a szervező Fehérvár Médiacentrum ügyvezetője.

A fiatalok egyre inkább a személyiségüknek megfelelő verseket választanak, ami segíti őket a még tökéletesebb előadásban, mondta el Jakubek Tiborné, a versenynek helyet adó Szent István Hitoktatási és Művelődési Ház igazgatója. Szerinte a verseny előrelépési lehetőség is, hiszen máshol nem megszerezhető tudáshoz juthatnak a diákok.

A sajtóanyag szerint a verseny válogatóit február 16-án és 17-én, a döntőt április 6-án rendezik.

A tehetséggondozó versenyt 2010-ben hívta életre a Fehérvár Médiacentrum, az ötletgazda Varga Sándor volt. Kezdetek óta szorosan illeszkedik a versenyhez a Székelyföldi Verstábor, ahol a versünnep résztvevői mellett Kárpátaljáról, Vajdaságból, Felvidékről és Székelyföldről is érkeznek fiatalok, hogy a csíkcsomortáni tábor programjai mellett megismerkedhessenek Székelyföld történetével, népi kultúrájával a verstáborban. A tábor az alapító emlékére 2016 óta Varga Sándor nevét viseli.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vers

ünnep

fehérvár

középiskola