Figyelem! Veszélyes a Balaton jege, a korcsolyázásra még várni kell

MTI   
  Megosztom
Figyelem! Veszélyes a Balaton jege, a korcsolyázásra még várni kell

Összefüggő, 3-4 centiméter vastag jégtakaró alakult ki a szerdára a Balaton nagyobb részén, de általában töredezett, a parton helyenként jégtorlaszok is kialakultak - közölte Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője.

A meteorológus elmondta, főként a Balaton déli partján alakultak ki turzások a törmelékes, összesodródott jégből. A vékony jégtakaró kifejezetten rossz állagú, töredezett, repedezett, Siófok környékén egészen biztosan alkalmatlan a sportolásra. A nyílt vízen kialakult jégtakaró nem bírja el az embert - tette hozzá.

A szakember arról is beszámolt, hogy csütörtök hajnalra tovább hízik a jég, azonban péntektől délies, melegebb levegő érkezik a térségbe. Ez várhatóan még nem töri fel a tó jegét, azonban a szombaton érkező, csapadékot hozó erősebb szél már megteheti.

Az előrejelzések szerint a Balaton térségében vasárnaptól hétfőre virradóan hidegfrontra lehet számítani, amelynek a szele - ha a tó jégtakarója feltörik - a déli parton torlaszokat alakíthat ki a jégtáblákból.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

tél

fagy

jég