Bonyhárd sportosra veszi a figurát: másfél milliárdból fejlesztik a sportlétesítményeket

MTI   
  Megosztom
Bonyhárd sportosra veszi a figurát: másfél milliárdból fejlesztik a sportlétesítményeket

Másfél milliárd forintos kormánytámogatással fejlesztenek sportlétesítményeket Bonyhádon - közölte Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szerdán a völgységi városban, sajtótájékoztatón.

Az 1 milliárd 567 millió forint célzott támogatásból korszerűsítik a városi sportpályát, valamint felújítják és sportrekreációs célra teszik alkalmassá a Perczel-kúriát a mellette elterülő parkkal együtt, mondta el Potápi Árpád János, aki a város országgyűlési képviselője is egyben.

A fejlesztés igazi nyertesei a gyerekek és a fiatalok lesznek, a kormány mindent megtesz azért, hogy támogassa a családokat, és minél több gyerek szülessen, ehhez "meg kell teremteni azt a bázist, amely lehetővé teszi, hogy minél többen tudjanak sportolni", mondta el az államtitkár.

Bonyhád az első önkormányzatok között vezette be a mindennapos testnevelést a város iskoláiban. 2018. áprilisban elkészült az egymilliárd forintért felújított sportcsarnok. A megújuló sportpályát nemcsak a versenysportolók, labdarúgók használhatják majd, hanem mindenki, aki sportolni akar.

A kormány az elmúlt években három egyedi kérésre nyújtott támogatást Bonyhádnak, a pálya korszerűsítése mellett sportcsarnok rekonstrukciójához 674 millió, a várost elkerülő út megépítéséhez 750 millió forinttal járult hozzá, mondta el Filóné Ferencz Ibolya, a város polgármestere. Az elmúlt öt évben összesen hatmilliárd forint pályázati forrás érkezett Bonyhádra. A tervek szerint a sportpályán felújítják a center- és edzőpályát, hatsávos rekortán futópályát, 2000 négyzetméteres atlétikai pályát hoznak létre fitneszeszközökkel, streetball-játéktérrel, és kialakítanak egy salakos teniszpályát is.

A 670 négyzetméteres alapterületű Perczel-kúria - Perzel Mór 1848-as honvédtábornok 1780-ban épült szülőháza - edzőtáborok, konferenciák helyszíne lesz, és szállást alakítanak ki falai között a városba érkező vendégeknek.

A polgármester tájékoztatása szerint a fejlesztés 2019. szeptemberben kezdődik és 2020. nyár végén zárul le.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sportpálya

fejlesztés