Mától megtekinthető: az egész Kárpát-medence képviselteti magát a kiállításon

MTI   
  Megosztom
Mától megtekinthető: az egész Kárpát-medence képviselteti magát a kiállításon

A makói Natura Marosmenti Művésztelep alkotóinak munkáiból nyílik kiállítás pénteken a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban.

Az ország és a Kárpát-medence különböző vidékein élő, más-más látásmóddal és technikával alkotó művészeinek több mint egy évtized alatt készült munkáiból válogat a kiállítás - közölte Miklós Péter múzeumigazgató. A március végéig látható kiállításon a művésztelep huszonegy alkotójának csaknem hetven munkáját ismerheti meg a közönség.

A makói Natura Marosmenti Művésztelep egyrészt alkotói közösség, másrészt viszont baráti társaság is, amelynek hódmezővásárhelyi tagjai is vannak

- közölte Karsai Ildikó grafikusművész, a művésztelep vezetője, hozzátéve, hogy a Vásárhelyi Őszi Tárlat Tornyai-plakettel elismert művészei közül hárman is rész vesznek a minden esztendőben augusztus első felében megszervezett alkotóműhely munkájában.

A háromhetes alkotási folyamatnak minden évben van megadott témája, amelyet művészek a saját útjukat járva, nem egyszer kísérletezve, vagy a tőlük megszokottól eltérő műfajban kalandozva járnak körbe. A vásárhelyi tárlat anyagának összeállítása során cél volt, hogy az alkotóközösséget jellemző, műfaji és szellemi sokszínűséget megmutathassák.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hódmezővásárhely

művészet

festészet

kiállítás

makó