Tavasszal irány Debrecen: március közepén már kezdődnek a koncertek!

MTI   
  Megosztom
Tavasszal irány Debrecen: március közepén már kezdődnek a koncertek!

A műfajok egymásba kapaszkodása, az évfordulók és az önismeret a hívószavai az idei Debreceni Tavaszi Fesztiválnak, amelyet március 16. és 27. között huszonkilencedik alkalommal rendeznek meg - közölték a szervezők a rendezvényt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón a helyi Kölcsey Központban.

Debrecen hagyományos tavaszi kulturális programsorozata debreceni és egyetemes értékeket közvetít, de a tradíciókat megőrizve az idén megújul, mondta el Komolay Szabolcs, Debrecen kulturális alpolgármestere. Az újdonságok között említette az alpolgármester a "műfajok egymásba kapaszkodását", egyfajta műfaji átjárhatóságot, ami a zenés, táncos, prózai és képzőművészeti programokat is jellemzi.

Kiemelte ezek közül a Honeybeast Legyen tánc! című előadását, amelyet a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével mutatnak be, valamint a zene és a költészet találkozásának különleges eseményét, az idén 50 éves Kaláka együttes és Lackfi János költő közös produkcióját.

A fesztivál hagyományosan az idén is a tavaszi tárlat megnyitójával kezdődik, nyilatkozta Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kft. igazgatója. A programok közül kiemelte még a Cserháti Zsuzsa 70 című emlékkoncertet, amelyen Szulák Andrea, Pákai Petra, Majsai Gábor és a Debreceni Big Band is fellép, valamint Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című művének színházi adaptációját, amelyet Kiss Szilvia és Gál Tamás, a felvidéki CsaVar Színház művészei mutatnak be.

A tavaszi fesztivál keretében rendezik meg ebben az évben is a Bach mindenkinek fesztivált Debrecenben, jelezte Sárosi Dániel orgonaművész, aki a sajtótájékoztatón Bach muzsikájából adott ízelítőt. Március 17. és 22. között köztereken, bevásárlóközpontokban, koncerttermekben, templomokban, oktatási és közintézményekben, kávéházakban, éttermekben, villamosokon csendül majd fel Bach muzsikája.

A Söndörgő együttes - amelynek tagjai ugyancsak rövid zenei bemutatót tartottak a tájékoztatón - a nyolcadik új albumát bemutató koncertsorozat keretében lép fel a Debreceni Tavaszi Fesztiválra, közölte Eredics Benjámin, az együttes gitárosa.

Az 50 éves Kaláka Hét határon át című koncertsorozatának keretében érkezik Debrecenbe, és műsorukat Nagyváradon is bemutatják, mondta el Gábor-Tóth Ildikó kulturális menedzser.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

fesztivál

zene

zenekar

koncert