Tavasszal irány Debrecen: március közepén már kezdődnek a koncertek!

MTI   
  Megosztom
Tavasszal irány Debrecen: március közepén már kezdődnek a koncertek!

A műfajok egymásba kapaszkodása, az évfordulók és az önismeret a hívószavai az idei Debreceni Tavaszi Fesztiválnak, amelyet március 16. és 27. között huszonkilencedik alkalommal rendeznek meg - közölték a szervezők a rendezvényt beharangozó csütörtöki sajtótájékoztatón a helyi Kölcsey Központban.

Debrecen hagyományos tavaszi kulturális programsorozata debreceni és egyetemes értékeket közvetít, de a tradíciókat megőrizve az idén megújul, mondta el Komolay Szabolcs, Debrecen kulturális alpolgármestere. Az újdonságok között említette az alpolgármester a "műfajok egymásba kapaszkodását", egyfajta műfaji átjárhatóságot, ami a zenés, táncos, prózai és képzőművészeti programokat is jellemzi.

Kiemelte ezek közül a Honeybeast Legyen tánc! című előadását, amelyet a Szegedi Kortárs Balett közreműködésével mutatnak be, valamint a zene és a költészet találkozásának különleges eseményét, az idén 50 éves Kaláka együttes és Lackfi János költő közös produkcióját.

A fesztivál hagyományosan az idén is a tavaszi tárlat megnyitójával kezdődik, nyilatkozta Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Kft. igazgatója. A programok közül kiemelte még a Cserháti Zsuzsa 70 című emlékkoncertet, amelyen Szulák Andrea, Pákai Petra, Majsai Gábor és a Debreceni Big Band is fellép, valamint Ingmar Bergman Jelenetek egy házasságból című művének színházi adaptációját, amelyet Kiss Szilvia és Gál Tamás, a felvidéki CsaVar Színház művészei mutatnak be.

A tavaszi fesztivál keretében rendezik meg ebben az évben is a Bach mindenkinek fesztivált Debrecenben, jelezte Sárosi Dániel orgonaművész, aki a sajtótájékoztatón Bach muzsikájából adott ízelítőt. Március 17. és 22. között köztereken, bevásárlóközpontokban, koncerttermekben, templomokban, oktatási és közintézményekben, kávéházakban, éttermekben, villamosokon csendül majd fel Bach muzsikája.

A Söndörgő együttes - amelynek tagjai ugyancsak rövid zenei bemutatót tartottak a tájékoztatón - a nyolcadik új albumát bemutató koncertsorozat keretében lép fel a Debreceni Tavaszi Fesztiválra, közölte Eredics Benjámin, az együttes gitárosa.

Az 50 éves Kaláka Hét határon át című koncertsorozatának keretében érkezik Debrecenbe, és műsorukat Nagyváradon is bemutatják, mondta el Gábor-Tóth Ildikó kulturális menedzser.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz!

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

fesztivál

zene

zenekar

koncert