Itt az új nyaralási forma: légy te magad a kapitány!

HelloVidék   
  Megosztom
Itt az új nyaralási forma: légy te magad a kapitány!

Február 18-án megérkezett az első nyaralóhajó hajó Magyarországra, ami február 21. és 24. között meg is tekinthető az Utazás Kiállításon. A Nicols Estivale Octo típusú hajó 8 – 10 személy szállására alkalmas, a flotta legnagyobb méretű hajócsaládjába tartozik.

Idén a gyártó még további 9, 2020 májusáig összesen 20 hajót szállít le a Tisza-tó, Felső-Tisza vidékére, ami várhatóan felpezsdíti a régió idegenforgalmát, derül ki a MAHART Zrt. Nyaralóhajó Programiroda és az Aktív Magyarország Kormánybiztosság közleményéből.

A nyaralóhajó egyben szállás is, és hajóvezetői engedély nélkül vezethető. Kora tavasztól késő őszig lassú járású motoros hajókon teszi lehetővé az önálló nyaralást az erre alkalmas, megfelelő mélységű és lassú sodrású, engedélyezett vízterületen. Kifejezetten ilyen felhasználásra készülnek a nyaralóhajók; körben védett hajótest, biztonságos és egyszerű használat jellemzi őket, bérbevételüknek feltétele a betanítás. Európa 14 országában nagy népszerűségnek örvendtek a nyaralóhajók, amik most hazánkba érkezve gazdagítják az ország turisztikai lehetőségeit.

A Magyarországi Nyaralóhajó Program része az útvonalon a kikötő fejlesztések elindítása is. A MAHART Zrt. ennek megvalósítására kikötők építését célzó közbeszerzést írt ki decemberben, de a beérkezett ajánlatok mindegyike 20 – 40 %-kal meghaladta a tervezett költségeket, ezért a MAHART Zrt. a közbeszerzést érvénytelenné nyilvánította.

A tervező szakemberek véleménye alapján a fejlesztések megvalósíthatóak az eredetileg tervezett pénzügyi keretek között. Emiatt a MAHART Zrt. az Aktív Magyarország kormánybiztossággal egyeztetve, nem kívánja ebben a formában megismételni az eljárást, azaz nem kívánja növelni a kiadásokat. A kedvezőbb árak elérése érdekében, a programot funkciók alapján szétbontva, a fejlesztés megvalósítására több közbeszerzési eljárásban keres kivitelezőket.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

hajózás

mahart

turizmus

pihenés

kikötő