Ezek a legjobb szállodák Magyarországon: mutatjuk hova érdemes ellátogatni

HelloVidék   
  Megosztom
Ezek a legjobb szállodák Magyarországon: mutatjuk hova érdemes ellátogatni

Hatodik alkalommal ítélte oda a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) és a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) az “Év Szállodája” címet, amelyre hét kategóriában pályázhattak a magyarországi hotelek.

A legmagasabb, 5*-5*superior kategóriában az Aria Hotel Budapestet választotta a szakmai zsűri az év szállodájának országos szinten. Az elismeréseket az Év Szállodája Gálán adták át március 8-án a Hilton Budapestben. Miután a világ egyik vezető turisztikai lapja, a Condé Nast Traveler a nemzetközi utazóközösség szavazatai alapján 2018-ban Közép-Európa-, a TripAdvisor utazói pedig 2017-ben a világ legjobb szállodájának választották az Aria Hotel Budapestet, az “Év Szállodája 2018” cím a Library Hotel Collection-csoport magyarországi tagjának újabb rangos elismerése.

“Fontos számunkra, hogy több nemzetközi, vendégvéleményeken alapuló nívós díj után egy ilyen szakmai megmérettetésen a hazai mezőnyben is elismerték szolgáltatásainkat, az Aria teljesítményét. Kezdettől nagy hangsúlyt fektetünk a csapatmunkára, a szolgáltatásközpontú hozzáállásra, az innovatív megoldásokra és a folyamatos megújulásra. Törekvéseink visszaigazolását látom ebben a díjban”

- mondta az “Év Szállodája 2018” cím átvétele után Kecskeméthy Zoltán, az Aria Hotel Budapest igazgatója.

Az állandó zenei tematika adja az Aria Hotel Budapest programjainak gerincét: a szálloda opera, jazz, klasszikus és könnyűzenei szárnyaiban minden szoba egy zenei legenda előtt hódol, az egyes műfajokat Rúzsa Magdolna, Rost Andrea kurátorok és Fischer Iván fővédnök is képviselik, a magas minőségű kínálatról pedig Magyar Kornél zenei igazgató gondoskodik. A zene mellett a hotel design-, film-, gasztronómiai-, divat-, szépségápolási és irodalmi élményeket is kínál vendégeinek, derül ki az Aria Hotel Budapest közleményéből.

Az “Év Szállodája” pályázat szakmai zsűrije pontozáskor értékelte a magas szolgáltatási színvonalat, a piaci részesedést és növekedést, a vendégek elégedettségét, a szálloda által alkalmazott innovációkat, a személyzet oktatását, elégedettségét, és a társadalmi felelősségvállalást is. A zsűri megbízásából minden szállodában úgynevezett mystery vizsgálatot, azaz próbavásárlást is végeztek.

Az Aria Hotel Budapesten kívül számos hotel ért el szép eredményt, több közülük nem Budapesten található: nyertek díjakat Kecskemétről, Alsópáhokról, Mórahalomról és Felsőtárkányból is, olvasható a Turizmus Online weboldalán. Mutatjuk a különdíjasok teljes listáját:

 • A szolgáltatások minőségi különdíját a Bo18 Hotel kapta.
 • Innováció területen a Four Points by Sheraton Kecskemétnek ítéltek oda különdíjat.
 • Legjobb személyzeti politika 2018: Aquaworld Resort Budapest.
 • Legjobb CSR program: Hilton Budapest.
 • Főnix díj: Elixír Hotel Mórahalom.
 • 2018-ban az Év tematikus szállodája a Bambara Hotel lett, Felsőtárkányban.

A különböző kategóriák győztesei a következők:

 • A 3 csillagosok közül a győztes a Casati Hotel Budapest.
 • A 4 csillagosok között 2018-ban a budapesti Bo33 Hotelt díjazták.
 • Vidéken az Év Szállodája 4 csillagos kategóriában az alsópáhoki Kolping Hotel Spa & Family Resort lett, ahol látszott, hogy tökéletes a csapat, és nagy az öröm, mert hatalmas üdvrivalgással érkeztek a színpadra, és rommá szelfizték magukat.
 • Budapesten ugyanezt a címet a Hotel Moments Budapest nyerte el.
 • 5 csillagos kategóriában 2018-ban a nyertes, vagyis az Év Szállodája az Aria Hotel Budapest lett.

Fotó: MTI/Bruzák Noémi

  Megosztom

hellovidék

hotel

díj

szálloda