Dívák extravagáns jelmezeiből nyílik kiállítás vidéken

MTI   
  Megosztom
Dívák extravagáns jelmezeiből nyílik kiállítás vidéken

Jelmezkiállítással nyitják meg a Tolnay Klári Emlékházat Mohorán szombaton, a téli szünet utáni első rendezvényen öt színművésznőt látnak vendégül – tájékoztatott az emlékház vezetője.

Balla István elmondta: Vándor Éva, Balogh Erika, Tolnai Klára, Pásztor Erzsi és Bajza Viktória vesz részt az újranyitási ünnepségen. Az emlékház galériájában Gajdó Tamás, az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet tudományos főmunkatársa nyitja meg a Dívák színházi jelmezei, jelmeztervei a kalaptól a cipőig című kiállítást, amely a jelmeztervezést, a kivitelezést, az öltöztetést és a jelmezviselést mutatja be a látogatóknak - mondta Balla István, hozzátéve, hogy több alkalommal is szeretnék megismertetni a színpad mögötti világot, terveik szerint ősszel a díszletek kerülnek előtérbe.

Tizenkilenc éve látogatható a Tolnay Klári Emlékház a Nógrád megyei Mohorán, a színésznő gyermekéveinek helyszínén. Az intézményben Tolnay Klári (1914-1998) pályafutását, privát életének pillanatait megörökítő fotóanyag, jelmezei és sok száz fotó mellett helyet kaptak személyes tárgyai is, mint munkakönyve, vezetői engedélye, két Kossuth-díja vagy vígszínházi öltözőasztala.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szórakozás

kiállítás

színház

jelmez

tolnay klári emlékház

mohora