Fejükre este a férfiak Nyíregyházán: megújult a szabadtéri színpad

MTI   
  Megosztom
Fejükre este a férfiak Nyíregyházán: megújult a szabadtéri színpad

Tizenegy előadást tekinthet meg a közönség a megújult szabadtéri színpad nyári programsorozata keretében Nyíregyházán - közölte a Móricz Zsigmond Színház.

Az 1,2 milliárd forintból teljesen felújított, új nevén Rózsakert Szabadtéri Színpad évada június 14-től augusztus 17-ig tart.

Újdonság, hogy előadásait összekapcsolták a 2019-es Vidor Fesztivál versenyprogramjával: a színházi seregszemle tizenhét éves történetében először a szervező Móricz Zsigmond Színház zenés vígjátékok számára is hirdetett pályázatot.

A Zenés Vidor Nyár címre keresztelt programban elsőként június 22-23-án a Játékszín produkciójában Jeanie Linders Menopauza című musicaljét nézhetik meg a nyíregyháziak.

A veszprémi Petőfi Színház a Nóti Károly, Fényes Szabolcs és Szenes Iván által jegyzett Nyitott ablak című zenés játékával érkezik július 6-án, a Turay Ida Színház július 14-én Topolcsányi Laura és Berkes Gábor darabját, A férfiak a fejükre estek című zenés vígjátékot állítja színpadra.

Július 19-én a Veres1 Színház Galambos Attila és Szente Vajk Csoportterápia című "mjúzikelkámedijét" mutatja be, ezt követi július 26-án a komáromi Magyarock Dalszínház előadásában Paul Féval A púpos című musicalje, valamint augusztus 14-én Eisemann Mihály, Somogyi Gyula és Zágon István operettje, az Állami áruház a Kecskeméti Katona József Színház előadásában.

Augusztus 3-án Ray Conney nagysikerű vígjátékán, A miniszter félrelépen szórakozhat a közönség a Bánfalvy Stúdió segítségével, augusztus 9-én és 10-én a Meseautót állítja színpadra a helyi színtársulat.

A Rózsakert Szabadtéri Színpad 2019-es programját augusztus 17-én Kern András zenés estje zárja: a Lövölde tér című produkcióban Hernádi Judit és Heilig Gábor lesznek a vendégei.

Címlapképünkön a 2018-as Vidor Fesztivál látható
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

színház

nyíregyháza

szabadtéri

program

kultúra

fesztivál

nyár