Lábakon áll a lábatlani csónakház: a Duna mentén még 14 bázis épül

MTI   
  Megosztom
Lábakon áll a lábatlani csónakház: a Duna mentén még 14 bázis épül

Átadták a Lábatlani Sirályok SE új csónakházát, a beruházás a Felső- és az Alsó-Dunán tervezett vízitúra-állomások hálózatának első elkészült eleme.

A tervek szerint a közeljövőben a Duna két oldalán, Rajkától Bajáig 15 helyszínen jön létre vízi járművek kölcsönzésére alkalmas bázis, új csónakházak építésével, illetve a régiek átalakításával. A program költségvetése meghaladja az 1,2 milliárd forintot - mondta az MTI-nek a Magyar Kajak-Kenu Szövetség (MKKSZ) elnöke.

Schmidt Gábor hozzátette, az ország számos útvonalán már megtalálhatók a modernizált vízi bázisok. A folyamatosan bővülő hálózatról a viziturapont.hu internetoldalon kaphatnak áttekintést az érdeklődők, valamint hamarosan elindul az országos eszközfoglaló program a vizicsizma.hu oldalon.

Sujbert Levente, a Lábatlani Sirályok SE elnöke elmondta, az új csónakházat önkormányzati területen építették fel, az MKKSZ 35 millió forintos támogatásával.

Az épület közvetlenül a Duna partján található. Lábakon áll, ezért az áradásoktól védett. Az alsó szinten hajótárolókat alakítottak ki, felül öltözők, mosdók, tusolók és egy edzőterem kapott helyet. A bázis vendégei a csónakház nyitva tartásán kívül is használhatják a mosdókat, ruhát válthatnak és feltölthetik telefonjaikat.

Az egyesület a pályázati forrásból beszerzett kenukat bérbe adja. Lehetőség van arra, hogy az itt vízre szálló túrázók a hajókat, lapátokat és mellényeket az esztergomi partnerszervezetnél adják le, mert azokat később visszaszállítják Lábatlanra.

A Lábatlani Sirályok SE 2005-ben a helyi Duna-part tisztítására alakult, 2008-ban vált az MKKSZ tagszervezetévé. Az egyesület 26 igazolt tagja mellett 55 fiatallal foglalkoznak, közülük 18 sportoló igazolt amatőr versenyző.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

duna

lábatlan

csónakház

csónak

kikötő

beruházás