A hagyomány megmaradt: idén is megtartották a Májusfa futást Szolnokon

MTI   
  Megosztom
A hagyomány megmaradt: idén is megtartották a Májusfa futást Szolnokon

Idén immár 28. alkalommal rajtolt el múlt héten szerdán Szolnok egyik legnagyobb tömegsport rendezvénye a Májusfa futás, amelynek hetedik éve névadó szponzora a COOP Szolnok Zrt. A Kossuth térről indulva és oda érkezve 1600, valamint 2500 méteres távon teljesíthettek az indulók. Mára valódi hagyománnyá vált az esemény, amely évről évre több ezer embert mozgat meg. A helyi sportélet kiválóságai mellett Kasza Róbert öttusázó és egy fiatal tehetség, Márton Anna kardvívó is személyesen buzdította a 6500 rajthoz álló résztvevőt.

A Szolnoki Sportcentrum Nonprofit Kft. feladatának tekinti a város szabadidő és tömegsport eseményeinek, valamint egészség megóvással kapcsolatos programjainak megszervezését. Ennek keretében idén immár 28. alkalommal került megrendezésre Szolnok kiemelt éves szabadidősport rendezvényeként a Májusfa futás, amelyen csaknem 6500, a városban, a térségben élő általános és középiskolás diák, valamint felnőtt futotta le az 1600 és 2500 méteres távokat.

Évről évre kiváló helyi sportolók, olimpikonok, olimpiai bajnokok teszik le voksukat a program mellett, akik személyes jelenlétükkel amellett, hogy népszerűsítik a sport fontosságát felejthetetlen élményt szereznek a résztvevőknek. Ezúttal az OLAJ KK, a Szolnoki Dózsa vízilabda csapata, a Szolnoki Röplabda Akadémia sportolói mellett, a váltóban és csapatban többszörös világbajnok Kasza Róbert öttusázó és egy fiatal tehetség, junior világ- és Európa bajnok, felnőtt VB bronzérmes, Márton Anna kardvívó is buzdította a futásra vállalkozókat.

A város többféle terület mentén végzi munkáját, például gazdaságfejlesztés, kultúra, oktatás, de az egyik alapstratégia az egészséges életmódra és a mindennapos testmozgásra, sportolásra való nevelés, amelyhez biztosítja a megmérettetés lehetőségét.

– fogalmazott Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere.

Működik egy diáksport támogató rendszer, ami valójában egy pontverseny az iskolák között, ennek keretében különböző élsport és szabadidősport eseményeken gyűjthetnek pontokat. A COOP Májusfa futás is ennek a része, mondta el Szalay Ferenc.

Amikor látjuk a sok mosolygos arcot, nekünk az a valódi visszaigazolás, hogy jó ügy mellé álltunk. A rendezvény egyrészről a szabadidő hasznos és aktív eltöltésére ösztönzi a város lakosságát, ám emellett az olimpikonok és sportoló kiválóságok meghívásával és a programba történő bevonásával példaképeket kívánunk állítani a fiataloknak.

– mondta el Fekete Tibor, a COOP Szolnok vezérigazgatója, aki úgy fogalmazott, ugyan társaságuk a főszponzor, de sok szállító partnerük is a mellettük áll.

Sokat köszönhetünk a tanároknak, pedagógusoknak, hogy 28 év alatt egyre sikeresebb lett a rendezvény. A kezdetek óta hosszú utat járt be a program, több helyszínen is zajlott már. Ahogy egyre ismertebb, kedveltebb, mára pedig már a tavasz elmaradhatatlan sporteseménye lett, úgy nőtte ki a különböző területeket, így érkeztünk meg évekkel ezelőtt a Kossuth térre.

– hangsúlyozta Ribár Zsuzsa, a Szolnoki Sportcentrum szervezési csoportvezetője.

A program valódi sikerességét és hasznosságát mi sem bizonyítja jobban, mint a felnőttek növekvő részvétele, hiszen a számuk a kezdeti 200-ról idén az 1000 főt is túllépte, mondta el Ribár Zsuzsa.

A testi lelki egészség szempontjából fontos a preventív gondolkodás, amelyben kiváló eszköz a sport, ezért úgy gondolom, hogy már egészen fiatal korban szükséges megszerettetni a gyermekekkel a mindennapos testmozgást. Éppen ezért állok hasonló programok, kezdeményezések mellé.

– jelentette ki Kasza Róbert, olimpikon öttusázónk.

Kasza Róbert mellett egy fiatal kardvívó, Márton Anna is személyesen buzdította a futásra vállalkozókat, sőt teljesítette is a 2,5 km-es távot. A kardvívó elmondta, hogy az edzés mellett is szeret sportolni, a futás az egyik kedvenc kiegészítő mozgásformája.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

szolnok

futás

sport