Ha húsvét, akkor Balaton: rengeteg program várja a tojásvadászokat

MTI   
  Megosztom
Ha húsvét, akkor Balaton: rengeteg program várja a tojásvadászokat

Nincs olyan balatoni település, amely ne készülne gyerekprogrammal a húsvéti időszakra. Szinte biztos, hogy a régióban több ezer tojást rejtenek el a turisztikai szervezetek. A nyuszi ajándékai mellett, sárkányok tojásaira is vadászhatnak a Balatonra utazók. De lesz locsolkodás vizipisztollyal és a gyerekek találkozhatnak a balatoni mesehőssel, Füred Kapitánnyal is.

A hosszú hétvégén érdemes ellátogatni Alsóörsre, ahol húsvéti diszbe öltöztetik a több mint 735 éve vizet adó Merse kutat, a programok között tojáskeresés is lesz. Innen érdemes lehet Tihanyba is átutazni, hiszen itt is szerveznek tojásvadászatot, de a kicsik meghallgathatnak egy koncertet a nyuszi sárgarépájáról is.

Balatongyörökön rendezik meg a Családi Húsvétolás című rendezvényt. Itt a csokitojások keresése mellett, tojásgurításban is összemérhetik ügyességüket a gyerekek. A közeli Gyenesdiáson is lesz bőven program. A klasszikus nyuszisimogató mellett, vizipisztolyokkal is locsolkodhatnak a bátrabbak.

Balatonföldváron a nyúl nyomába eredhetnek kicsik és nagyok. A Nyuszikaland-túrán a mozgás örömére szeretnék felhívni a figyelmet. Keszthelyen még a múzeumban is megemlékeznek a húsvétról. Tavaszi népművészeti tárlat – címet viseli az a kiállítás, amely a húsvét használati és dísztárgyait tárja a látogatók elé a Balatoni Múzeumban.

A nyuszi gyorsaságú gyerekeket Siófokon is várják a régió egyik legjobban megszervezett sportos rendezvényén, a Nyúlfutamon! Itt várják azokat is, akik nem profi módon, hanem inkább csak kedvtelésből szeretnek futni. A futamon a kicsik roller, három kerékű biciklivel is elindulhatnak. A gyerekbarát futóverseny győztesei tojást is kapnak jutalmul. Siófokon a nyuszi nyitja meg a hajózási szezont is.

A hétvégén kifutnak az első turistákat szálitó hajók, ezzel elindul a 173. balatoni hajózási szezon. A Balatoni Hajózási Zrt. a négynapos ünnepre tekintettel április 19-22. között húsvéti séta- és gyerekhajókat is indít. A kikötőben ott lesz a balatoni mesehős, Füred Kapitány is, aki a nyuszi tojásai mellett, hatalmas sárkánytojásokat is elrejt Siófokon.

Mit kell tudni a balatoni sárkányokról? Miért szervezik meg a sárkánytojások keresését?

Egy balatoni legenda úgy tartja, hogy a Bakony erdejében élt egy 24 fejű sárkány. Ez a sárkány naponta 24 lányt falt fel, ha pedig nem kapta meg őket, hatalmas pusztítást végzett. Amikor a helyi hősnek, Balatonnak kedvese került sorra, a fiú úgy döntött, hogy nem engedi a sárkányhoz a lányt. A szörny erre irdatlan haragra gerjedt: hatalmas krátert vájt karmaival, amit egy forrás megtöltött vízzel – így keletkezett a monda szerint a tó.

A helyiek a vitéz iránti tiszteletből nevezték el a tavat Balatonnak. A húsvéti sárkánytojások keresésével arra is szeretnék felhívni a figyelmet, hogy sok régi monda és mese létezik a Balatonról. Ezek ismerete segítheti azt, hogy a gyerekek fantáziája fejlődjön, még színesibbnek, izgalmasabbnak lássák a világot! A szervezők szerint: mese nélkülözhetetlen a gyermekek képzeletének, az egészséges személyiség fejlődésük szempontjából is.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

programok

húsvét

játék

szórakozás

tojásvadászat

tojás