Nem kell nyárig várni: májustól nyitnak a borsodi strandok

HelloVidék   
  Megosztom
Nem kell nyárig várni: májustól nyitnak a borsodi strandok

Már nem kell sokáig várni arra, hogy megnyíljanak megyénk szabadtéri strandjai – írja a mon.hu.

A portál szerint sokan várják a nyarat, hogy elkezdődjön a strandszezon, de legtöbbször már május elején kinyitnak a szabadtéri strandok. A következő körképben láthatjuk, hol, miként készülnek a nyitásra.

Vannak, akik már vasárnap kinyitnak

Április 28-án, vasárnap rajtol el a szabadtéri szezon a sárospataki Végardó fürdőben. Vasárnap a szabadtéri termálmedencét nyitják meg, majd az ezt követő napokban az Acapulco medencét. A téli sátor bontása miatt május közepéig nem használható az úszómedence és a mellette lévő gyermekmedence sem.

Az igazi szezon csak június közepén fog beindulni, amikor bezárnak az iskolák. Addig még az időjárás is felemás szokott lenni. A tervezett fürdőberuházás a munkálatok alatt sem fogja érinteni a fürdőbe látogatókat, hiszen az majd egy, a jelenlegi strand melletti, attól független területen zajlik majd. Nagymértékű áremelést nem terveztünk, csak bevezetünk egy olyan minimális emelést, amelyet máshol már régen alkalmaznak, hogy a főszezonban minden jegy árát 100 forinttal megemeljük. Azt szeretnénk, ha legalább olyan szezonunk lenne, mint a tavaly, de az sem lenne baj, ha kicsit többen jönnének, mert akkor elérhetnénk az évi 300 ezres látogatói számot.

- mondja Benkő Zoltánné, a fürdőt üzemeltető Pataqua kft. ügyvezetője. Hozzátette, bíznak abban, hogy miután a sárospataki termálvizet gyógyvízzé nyilvánították, ez a vendégforgalmat is élénkíteni fogja azok körében, akik gyógyulni mennének a városba.

Van, ahol nyáron indul be az igazi strandolás

Tiszaújvárosban jelenleg nem csupán a szabadtéri strand nincs nyitva, a gyógyfürdő is zárva tart. Az utóbbi tervezett karbantartás miatt. Tiszaújvárosban a szabadtéri strand nyitásának a dátuma gyakran változik, hiszen azt az újvárosi triatlonversenyhez igazítjuk, így a szezont tulajdonképpen a triatlonosok nyitják meg. Ez a nap idén május 25-én jön el, így aki addig már nem bírja ki strandolás nélkül, máshol kell keresnie az enyhülést. Május elsején viszont újra kinyitjuk a gyógyfürdőt

– mondta Fodor-Somodi Gabriella üzemeltetési vezetőtől. Kitért arra is, hogy ha tehetnék, csak június közepén nyitnának ki, mivel akkor ér véget az iskola, és akkor indul el az igazi strandszezon. Kiemelte azt is, hogy a jegyárakat a főszezonban megemelik 10 százalékkal, majd azt követően visszatérnek a jelenlegi árakhoz.

Van, ahol egész évben megmártózhatunk

A Mezőkövesden található Zsóry Gyógy- és Strandfürdő egész évben látogatható és szinte minden részlegét igénybe lehet venni. A fürdő honlapján olvasható közleményből kiderült, hogy az épület előtti parkolónál folyamatban van a „Zsóry gyógy- és egészségpark fejlesztése” beruházás, melynek során megújul a terület, többek közt park, szökőkút, játszótér épül. Erre érdemes számolni annak, aki autóval érkezne.

Szintén a honlapon olvasható az is, hogy a szabadtéri szezon április 28-án kezdődik és szeptember 30-ig tart. Jelenleg igénybe vehető a létesítményben a fedett élményfürdő és uszoda, a három fedett gyógyvizes medence, a fedett fürdő melletti szabadtéri élménymedence, a fedett fürdő melletti szabadtéri gyógymedence, a 2 fedett gyermekpancsoló, a pezsgőfürdő, a Szaunavilág medencéi (terápiás medence, pezsgőfürdő, merülő medence), valamint az ikermedence I–II. gyógymedencéje.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

gyógyfürdő

medence

nyitvatartás

fürdő

strand

szabadtéri strand

mezőkövesd

sárospatak

tiszaújváros