A strandok már készülnek a nyárra: új szolgáltatások várják a pancsolni vágyókat

HelloVidék   
  Megosztom
A strandok már készülnek a nyárra: új szolgáltatások várják a pancsolni vágyókat

Bár az igazi strandidő még várat magára, a legjelentősebb Békés megyei fürdők megnyitottak, illetve a közeljövőben – a szükséges munkálatok elvégzését követően – nyitnak, több helyen bővített szolgáltatásokkal.

Május 1-jén állt át a téliből nyári üzemmódba Békéscsabán az Árpád Gyógy- és Strandfürdő, ismertette Zsadon Endre igazgató. A nyitás előtti napokban, hetekben elvégezték a szükséges karbantartási, javítási munkálatokat, valamint átvizsgálták a medencék csempéit, a járófelületeket, mosatások zajlottak, illetve a kinti medencéket feltöltötték vízzel, kiemelt figyelmet fordítva arra, hogy a jogszabályi előírásoknak megfelelő legyen a víz minősége, mondta el az igazgató.

Bár szerepelt az előzetes tervekben, nem emelték és emelik az árakat, hangsúlyozta Zsadon Endre. Az elmúlt időszakban tapasztalható volt, hogy nőtt az Erdély nyugati részéből érkező turisták száma, így az igazgató bízik benne, hogy a következő szezonban is emelkedik a békéscsabai strandot látogatók száma. Napirenden van egy energetikai beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program részeként, az európai uniós forrásból többek között napelemes rendszert építenének ki. A fejlesztés előreláthatólag nyár végén, ősz elején valósul meg, írja a Beol.hu.

Gyomaendrődön legfőképpen a helyieknek kedvez a Liget Gyógyfürdő és Kemping azzal, hogy május 1-től számukra kedvezményt nyújt a belépő árából, de a vidékről érkezőknek sem kell mélyen a zsebükbe nyúlniuk.

A fürdő a múlt hétvégi sajt- és túrófesztiválra már elvégezte a nyitás előtti karbantartási munkálatokat, így mindegyik kül- és beltéri medence üzemel, kivétel a szabadtéri családi medencét, mely alaposabb felkészítésnek néz elébe. Az önkormányzati tulajdonban lévő fürdőben az idei szezonra a vegyszeradagoló rendszert teljes egészében kicserélik, valamint a villamos hálózatot is korszerűsítik, mondta el Gera Krisztián, a gyomaendrődi strand igazgatója.

Ezen kívül egy 2004-ben fúrt termálvizes kút hasznosításáról is készültek tervek. A gyermekpancsoló közelében a tavaly elkészült vizes játszóteret trambulinnal és egy vizes légvárral bővítik ki, hogy a népszerű, Volkswagen bogarat formázó csúszdára várakozva a gyerekeknek ne kelljen tétlenül álldogálniuk. Az idei szezonban több programmal is várják az érdeklődőket, mondta el az igazgató.

Május elsején nyitott ki a Kálmán fürdő is Mezőberényben. A szükséges karbantartási és javítási munkálatok megtörténtek, újdonság, hogy a büfészolgáltatás tovább javul majd a szezonban. A strandon egyénként két kisebb gyermekpancsoló, egy 33 méteres úszómedence és egy ülőpados, gyógyvizes medence szolgálja a kikapcsolódást, mondta el Siklósi István, a város polgármestere.

Mezőkovácsházán csak június 1-jén nyit ki a fürdő, akkor üzemelik be a nagymedencét is. Apropóval szolgál majd a Békéscsaba–Arad szupermaraton, illetve egy helyi rendezvény, a Mozdulj, Kovácsháza! bulival, koncerttel, ekkor ingyenes lesz a belépés.

Orosháza-Gyopárosfürdőn a parkfürdő május 20-án nyit, de az élményfürdő terasza már most üzemel. Végeztek az uszoda környezetének felújításával, a medencék csempéinek javításával. A vezetékhálózat karbantartása, részleges cseréje folyamatban van, ahogy a tóparti stég faburkolatának cseréje is. A fitneszterem új fali dekorációt kap, illetve új kardiógépekkel bővül. A tájékoztató táblákat mindenhol háromnyelvű – a magyar mellett román és angol – feliratok váltják.

A Rózsa fürdő Tótkomlóson a hivatalos gyermeknapon nyit, de május 4-től minden üzemel. Megújult kabinokkal, sporteszközökkel, bővített játszótéri elemekkel, internettel és kamerarendszerrel fejlesztettek, mostantól zeneszolgáltatás is lesz.

Fotó: MTVA/Oláh Tibor

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

strand

nyár

fejlesztés