Új látnivaló vár a Mátrában: hétvégén nyit a libegő

HelloVidék   
  Megosztom
Új látnivaló vár a Mátrában: hétvégén nyit a libegő

2019. május 10-én lesz a MÁTRA LIBEGŐ átadási ünnepsége. 2018 szeptemberében már készen állt a felvonó, azóta megtörtént a műszaki átadás és a próbaüzem, a tulajdonosa csak az engedélyekre várt. Végre megkapta a libegő a működési engedélyt, május 10-étől birtokba vehetik a turisták - írja a sielok.hu.

A portál szerint a Sástót az Adrenalin Parkkal összekötő libegő önerőből, több mint 100 millió forintból épül meg, mely 62 darab kétüléses felvonószékből áll. A felvonó hossza 400 méter, a menetidő kb. 10 perc lesz, a szintkülönbség pedig 50 méter.

Az új libegőről azt érdemes tudni, hogy ez lesz Magyarország legrövidebb libegője, valamint a legtöbb hazai felvonóhoz hasonlóan itt sem lesz sípálya, a libegő csak élményelemként kerül fel a Kalandpark repertoárjába. A felvonó tavasztól őszig várja majd a látogatókat.

Fotó: MTI/Komka Péter

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mátra

libegő

szórakozás

átadás

felvonó