Új látnivaló vár a Mátrában: hétvégén nyit a libegő

HelloVidék   
  Megosztom
Új látnivaló vár a Mátrában: hétvégén nyit a libegő

2019. május 10-én lesz a MÁTRA LIBEGŐ átadási ünnepsége. 2018 szeptemberében már készen állt a felvonó, azóta megtörtént a műszaki átadás és a próbaüzem, a tulajdonosa csak az engedélyekre várt. Végre megkapta a libegő a működési engedélyt, május 10-étől birtokba vehetik a turisták - írja a sielok.hu.

A portál szerint a Sástót az Adrenalin Parkkal összekötő libegő önerőből, több mint 100 millió forintból épül meg, mely 62 darab kétüléses felvonószékből áll. A felvonó hossza 400 méter, a menetidő kb. 10 perc lesz, a szintkülönbség pedig 50 méter.

Az új libegőről azt érdemes tudni, hogy ez lesz Magyarország legrövidebb libegője, valamint a legtöbb hazai felvonóhoz hasonlóan itt sem lesz sípálya, a libegő csak élményelemként kerül fel a Kalandpark repertoárjába. A felvonó tavasztól őszig várja majd a látogatókat.

Fotó: MTI/Komka Péter

KIHÚZNA A BAJBÓL 1 MILLIÓ FORINT?

Fontos! 2020. december 31-ig minden hazai banknál igényelhetőek az akciós fogyasztási hitelek, melyek kamata egységesen 5,9%. A kedvezményes személyi kölcsön kamata viszont a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és így magasabb lehet a törlesztőrészlet is. Amennyiben 1 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidővel, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: A törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 20 093 forintos törlesztőrészlettel a Raiffeisen Bank nyújtja (THM 7,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 20 126 forintos törlesztőt (THM 7,64%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

mátra

libegő

szórakozás

átadás

felvonó