Megvan a haszonállat-szépségverseny győztese: ő a legszebb magyar boci

HelloVidék   
  Megosztom
Megvan a haszonállat-szépségverseny győztese: ő a legszebb magyar boci

Megvan 2019 legszebb haszonállata: a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon, mint az OMÉK társrendezvényén idén is átadták a kiállítás nagydíját, amelyet egy Biharnagybajomról érkező holstein-fríz, Göndör nyert meg.

Az ország legszebb tehene mindenben megfelelt a zsűri kívánalmainak, gazdája, a Biharnagybajomi Dózsa Agrár Zrt. részéről Madar László szarvasmarhaágazat-vezető pénznyereményt és több díjnyertes bika örökítőanyagát nyerte el Göndörnek köszönhetően.

Negyvenezer liter tejet adott eddig az ország legszebb haszonállata. A Göndör névre keresztelt fekete színezetű holstein-frízzel a Biharnagybajomi Dózsa Agrár Zrt. büszkélkedhet.

Ez a tehén mutatta azokat a jegyeket, amik a nagy tejtermeléshez szükségesek, amiket a tenyésztők keresnek a teheneikben és amiért a legjobb javító hatású bikák spermáit használják. A nagy tejtermeléshez fontos ugyanis, hogy jó tőgyszerkezete legyen a tehénnek, korrekt lábszerkezete és aránylag nagy és mély mellkasa, a belső szervek minél jobb működése érdekében

- mondta el Fekete Balázs, a XXVI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok főszervezője. A rendezvényen a sertés-, baromfi-, szarvasmarha-, juh-, kecske-, nyúl- és lótenyésztők is felvonultatták legszebb állataikat, amelyek közül a zsűri több kategóriagyőztest is hirdetett.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

haszonállat

szépségverseny

tehén