Ilyen lesz az ország legjobb fürdője: mutatjuk a látványterveket

HelloVidék   
  Megosztom
Ilyen lesz az ország legjobb fürdője: mutatjuk a látványterveket

A magyar kormány támogatásával, a Modern Városok program részeként 12,7 Milliárd Ft-ból megépülő fürdőkomplexummal egy új fürdőváros születik Miskolctapolcán.

„Sehol a világon nincs olyan, hogy egymástól pár lépésnyi távolságra található egy természetes barlangfürdő, egy hagyományos strand, és egy izgalmas, a nyugodt kényelmet, és az önfeledt, hangos szórakozást egyaránt biztosító, európai mércével is kiemelkedő szolgáltatásokat kínáló élményfürdő és wellness központ.” – mondta Dr Kriza Ákos, Miskolc polgármestere az alapkő lerakásakor.

A valósággá váló álomberuházás a nemzetközi fürdővilág elitjébe emeli Miskolctapolca nevét, és egyedülálló kínálata lesz a magyarországi turizmusnak. Az öt, ellipszis alakú épületben sakk-, pezsgő-, élmény- és wellness-medence, a tinédzsereknek három csúszdával ellátott medence, és külön egy élménymedence, a kisgyermekeknek két gyermekmedence és egy vizes játszótér jön létre, ezen kívül épül még kültéri medence is.

A fejlesztés 70-100 új munkahelyet, és évi 280 ezer új látogatót jelent. Miskolc számára pedig gazdasági fejlődést, turisztikai befektetéseket és az ingatlanok felértékelődését hozza majd

– hangsúlyozta a városvezető. A Modern Városok Program hazánk legnagyobb vidékfejlesztési programja. Pont olyan komplex és tudatos, mint Miskolc jövőépítése. A Modern Városok Program keretében kifizetett támogatások mértéke országosan hamarosan eléri az 1500 milliárd forintot. A kifizetett támogatási összegnek a több mint kétharmada hazai forrás.

Miskolc fejlesztéseinek teljes becsült forrásigénye: 336 milliárd forint, amelyből ez idáig kifizetésre került több mint 144 milliárd forint, ennek egy jelentős részét képezi az épülő M30-as gyorsforgalmi út Miskolc–Tornyosnémeti szakaszának zajló kivitelezése. Ezzel a magas kifizetési aránnyal Miskolc élen jár a megyei jogú városok között, ami példaértékű, szívből gratulálok hozzá.

– fogalmazott Gyopáros Alpár, a Modern Települések Fejlesztéséért felelős kormánybiztos.

Hatalmas ráncfelvarrást kap a miskolctapolcai barlangfürdő: így fog kinézni a látványterv szerint
Hatalmas ráncfelvarrást kap a miskolctapolcai barlangfürdő: így fog kinézni a látványterv szerint

A közlemény szerint nyolc évvel ezelőtt Miskolctapolca egy feledésbe merült városrész volt. Lepusztult területekkel és épületekkel, a fürdő helyén romokkal és derékig érő gazzal. A híres, napi több ezer látogatót fogadó miskolctapolcai strandfürdőt a szocialista városvezetés 2004-ben végleg bezárta. Hanyatlásnak indult a környék szálloda- és vendéglátóipara, emiatt Miskolc turisztikai bevételei is jelentősen csökkentek. Miközben itt található nem csak Miskolc, hanem az ország egyik legjelentősebb turisztikai attrakciója, a Barlangfürdő. A városrész lakói emiatt 2008-ban el akartak szakadni Miskolctól. De erre végül nem volt szükség. 2010 után elkezdődött az ország egyik legjelentősebb turisztikai központjának terveztetése Miskolctapolcára.

Ennek köszönhetően Miskolctapolca ma már a külföldi és a hazai turizmus egyik legkeresettebb, megállíthatatlanul fejlődő turisztikai célpontja. A Modern Városok Program keretén belül, a város turisztikai vonzerejét szolgáló fejlesztésre 12,7 milliárd forint támogatást biztosítottak három ütemben:

  • 2018. évben 750 000 000 forint,
  • 2019. évben 5 000 000 000 forint,
  • 2020. évben 6 650 000 000 forint.

2020 után a Miskolctapolcai fürdő- és élménykomplexum, a Barlangfürdővel kiegészülve pártatlan kínálatot nyújt egész Európában. A fürdőfejlesztés mellett több mint 600 millió forintból megújul a sétányokkal tarkított őspark és a csónakázó-tó, valamint az idevezető utakat is korszerűsíti az önkormányzat, és kerékpárutak is épülnek. A miskolctapolcai fürdőkomplexum megépülésével így 2020-tól egy kisvárosnyi terület szolgálja majd a fürdőzni, kikapcsolódni vágyókat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fürdő

miskolctapolca

strand

fejlesztés

beruházás

támogatás

wellness

élményfürdő