Minden művészeti ág egy helyen: irány az underground fesztivál Tatabányán

MTI   
  Megosztom
Minden művészeti ág egy helyen: irány az underground fesztivál Tatabányán

Dadabánya névvel rendeznek underground művészeti fesztivált Tatabányán, a Bányászati és Ipari Skanzenben június 8-án - közölték a szervezők az MTI-vel.

Szinte valamennyi művészeti ág képviselői jelen lesznek a fesztiválon, a házigazda Réz András, esztéta, filmkritikus. Fellép a Panel surfers, a Balaton, a Rühös Foxi, a Lyuhász Lyácint Bt., valamint a Halk zenekar és dr. Máriás a Tudósokkal.

A helyszínen ismert és a pályájuk elején járó alternatív művészek készítenek festményeket, Sopotnik Zoltán helyi költő pedig kortársaival vezet beszélgetést. Az aknatorony kasházában Bányászkislányok címmel nyílik meg Olaf Martin fotókiállítása.

A délután kettőkor kezdődő program helyszínéül egy nemzetközi összevetésben is egyedülálló kiállítóhely szolgál. A Tatabányai Szénbányák Vállalat XV-ös aknája, Magyarország egyetlen ipari skanzenje a volt bányaüzem teljes épületegyüttesével, berendezett irodákkal, szabadtéri gépbemutatóval és bejárható bányatérségekkel idézi meg a város múltját jelentő szakmakultúrát.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fesztivál

tatabánya

művészet