Irány Szombathely: most kiderül, mi lesz az év fagyija

HelloVidék   
  Megosztom
Irány Szombathely: most kiderül, mi lesz az év fagyija

Május 23-án egy napra a szombathelyi Fő térre a költöznek Magyarország legjobb fagylaltosai: a rendezvénytéren felállított sátorban rendezett versenyen választja ki a szakmai zsűri az Év Fagylaltját. A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete és a Savaria Turizmus Kft. által szervezett vetélkedés nyilvános, az érdeklődők meg is kóstolhatják az elkészült jeges édességeket, emellett számos program várja a vendégeket.

A cukrászdák, fagylaltozók versenyébe olyan fagylaltokkal lehet nevezni, amelyek természetes alap és járulékos anyagokkal, természetes állomány javítóval – pl: szentjánoskenyérmag liszt, guarmag liszt, agar-agar, pektin, illetve ezek keverékei használatával – tejes fagylaltok esetében főzéssel készülnek, lehetőleg tojás felhasználásával. (Neutro-k használata is engedélyezett, max. 5 g / liter adagolásban). Kizárólag saját készítésű öntetekkel, variegátókkal, díszítésekkel ízesíthetők és díszíthetők, és a hagyományos technológiai sorrendet betartva kerülhetnek a tégelyekbe.

A díjazás a következőképpen zajlik majd

A nyertesé lesz az Év Fagylaltja vándorserleg, de kategóriánkként 1 db aranyérem, 1 db ezüstérem, 1 db bronzérem is kiosztásra kerül. Emellett kiosztásra kerül egy Közönségdíj, egy Kézműves Fagylalt Nívódíj valamint elismerő oklevelek is

A szakmai verseny a szombathelyi Fő téren felállított sátorban zajlik majd, itt már reggeltől készülnek a különféle finomságok, a nevezők négy kategóriában versenyeznek a rangos elismerésekért.

A kategóriák:

  • kézműves fagylaltok,
  • „mentes” fagylaltok,
  • céges gyártók fagylaltjai

Ugyanitt szakmai előadások és bemutatók is lesznek. Délelőtt 10 órától kóstolhatja meg a nagyközönség az előző évek versenyein díjazott fagylaltokat, az idei versenyre benevezett édességeket délután fél négytől lehet majd megízlelni.

A szakmai zsűri mellett helyi „celebek” is részt vesznek a bírálatban, a közönségzsűri tagjainak sorába azon szerencsések is bekerülhetnek, akik megosztják az esemény facebook oldalát. Az érdeklődők 150 forintért válthatnak fagylaltjegyet, ezért egy gombóc finomság jár – a bevételt a szervezők jótékony célra, tehetséges cukrász-fiatalok képzésére fordítják.

A szombathelyi Fő téren színpad és kitelepülők is várják az érdeklődőket, óvodai és iskolai csoportoknak több vetélkedőt szerveznek 11:00 és 18:00 óra között.

Részletes program:

10:00 óra Hivatalos megnyitó – színpad

10:00-13:30 Előző évek nyertes fagylaltjainak kóstolása – sátor

11:00-1800 Játékos vetélkedők kicsi- és nagy „gombóckedvelőknek” – Fő tér

11:00 Szamóca Színház: Csipi-Csupi bábszínháza – színpad

14:00 órától Zsűrizés, szakmai előadások, bemutatók – sátor

14:00 Jumpplus World - Bánhegyi Adrienn & Kata előadása és interaktív workshopja – színpad

15:00 Nagy Jonathan bűvész exkluzív, fagyis műsora – színpad

15:30 Az aktuális versenyfagylaltok kóstolása - sátor

16:00 Bongo Band koncertje

17:00 Év Fagylaltja 2019. eredményhirdetése – színpad

17:30 IX. Vas Megyei nyílt Pálinkaverseny eredményhirdetése - színpad

18:00 Az Év Fagylaltja verseny nyertes fagylaltjainak kóstolása - sátor

18:30 Zaporozsec-koncert - színpad

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

fagyi

szombathely