Több ezer bringás tekert a Balatonnál: jó okuk volt rá

HelloVidék   
  Megosztom
Több ezer bringás tekert a Balatonnál: jó okuk volt rá

A „magyar tenger” kerékpárútjai háromezer bringással teltek meg szombaton. Ennyi kerékpáros vágott ugyanis neki a Balaton legnagyobb bringás túrájának, a már sok éve a biciklis idény első nagy eseményének számító McDonald's BringaMánia Tour de Balatonnak. A kerékpározás élménye mellett sokan segítő szándékkal, nemes célt támogatva tekerték le az öt táv valamelyikét.

„Öt táv, kétkeréken, minden korosztálynak” – szól a McDonald’s BringaMánia Tour de Balaton mottója, és valóban a lelkes hazai kerékpáros közösség minden korcsoportja képviseltette magát a háromezer résztvevő között. A legifjabb induló a maga 4 évével vágott neki a 6 kilométeres bringatúrának, míg a szeniorok legidősebbje 78 évesen vállalkozott az egyik, éppen 78 kilóméteres távra.

A McDonald’s BringaMánia program és a Tour de Balaton legfőbb célja, hogy a kerékpározást, a mozgás örömét minden korosztály körében népszerűsítse, hogy minél többen élhessék át a közös bringázás élményét. Ezen belül is különösen fontosak a gyermekek, mint a legnyitottabb, és legnagyobb mozgásigényű korosztály, akikkel a biciklizésen keresztül könnyű megszerettetni az aktív életmódot. A szervezők ezért minden évben úgy alakítják a programot, hogy az a családok igényeinek épp úgy megfeleljen, mint a komolyabb kihívásokra vágyók elvárásainak.

A Tour de Balaton minden távja kellemes tempóban zajlott, lehetőséget nyújtva ezzel, hogy a bringások kiélvezzék a Balatoni táj szépségét és a kellemes, napos időt. A Tour de Balaton idén is több rekordot megdöntött, a legnagyobb kihívást jelentő Balaton XL-es túrán például idén minden eddiginél többen, ezernégyszázan indultak el.

Az esemény mindemellett nemes célt is támogatott. Idén már kilenc bringás nagyköveti csapat indult el, hogy ezzel gyűjtsön támogatást az idén 25 éves Ronald McDonald Gyermeksegély Alapítvány számára. A jótékonysági akcióban több, mint 5 millió forint gyűlt össze, melyet a miskolci Ronald Ház megszépítésére fordítanak majd. Az Alapítvány által működtetett apartmanházakban és kórházi szobákban, térítésmentesen lakhatnak azok a családok, akiknek gyermeke otthonuktól távol, hosszan tartó kórházi kezelésben részesül. A gyógyulást a család közelsége nagyban elősegíti.

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

bicikli

bringa

kerékpár

tour de balaton

szórakozás

aktív turizmus