Eddig sosem látott képekkel nyílik kiállítás Kertész Imre tanulóéveiről

MTI   
  Megosztom
Eddig sosem látott képekkel nyílik kiállítás Kertész Imre tanulóéveiről

Az ismeretlen Kertész Imre - Tanulóévek 1934-1955 címmel nyílik kiállítás eddig kiadatlan fotókkal és vallomásokkal szerdán a pápai Zsinagógában - közölte a Kertész Imre Intézet az MTI-vel.

A tárlat az irodalmi Nobel-díjas szerző tanulóéveire koncentrál, azokra az élményekre, amelyek az alkotói pálya későbbi irányát, témaválasztásait is meghatározzák, olvasható a közleményben.

Kertész Imre iskolai évei 1934-ben kezdődtek, amikor ötéves korában szülei elváltak, és egy neves pesti fiúinternátusba íratták, ahol elemi iskolai tanulmányait végezte. A kiállítás végig követi Kertész Imre életét a gimnáziumi és a rövid ideig tartó újságírói éveken, valamint első feleségével való megismerkedésén át egészen 1955-ig, amikor úgy dönt, hogy a független írói pályát választja.

A kiállítás nem csupán az életmű rejtett rétegeire kívánja ráirányítani a figyelmet, hanem címéhez híven eddig ismeretlen fotókkal és javarészt kiadatlan vallomásokkal kíséri végig a korai életperiódus állomásait.

A június 23-ig nyitva tartó kiállítás az író 2003-as pápai látogatásának az emlékét is megidézi a látogatók számára. A tárlatot szerdán Hafner Zoltán, a Kertész Imre Intézet igazgatója nyitja meg.

Fotó: MTI/Beliczay László

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kertész imre

kiállítás

író

nobel-díj

pápa

zsinagóga

tárlat