Borparádé Debrecenben: ünneppel indítják a nyári szezont

MTI   
  Megosztom
Borparádé Debrecenben: ünneppel indítják a nyári szezont

Belvárosi borünneppel kezdődik ma a turisztikai szezon Debrecenben - közölte a város turisztikáért felelős alpolgármestere az MTI-vel.

Széles Diána elmondta: a történelmi belvárosban, a Déri múzeum előtti téren tavaly hagyományteremtő szándékkal, magánkezdeményezésre, a város támogatásával rendezték meg első alkalommal a turisztikai évadnyitó borünnepet.

Sipos Bence ötletgazda, a debreceni DiVino borbár vezetője hozzátette: kezdeményezésükkel szerették volna elérni, hogy a Nagyerdő mellett a belváros is minél több vonzó programot kínáljon az embereknek, tavaly az első Belvárosi borünnepnek 3500 látogatója volt.

A csütörtöktől szombatig tartó rendezvényen 43 hazai borászat 150 fajta borral várja az érdeklődőket, miközben 12 modern dzsessz- és swingzenekar szórakoztatja a közönséget.

A debreceni Déri téren fellép többek között a Tóth Vera Quartet, Gájer Bálint, a Peet Project és Micheller Myrtill, illetve több helyi zenekar is - jelezte Sipos Bence.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 6 százalékos THM-el, és havi 106 085 forintos törlesztővel fel lehet venni a Raiffeisen Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,42% a THM; a K&H Banknál 6,43%; az Erste  Banknál 6,67%,  a MagNet Banknál pedig 6,8%; míg az UniCredit Banknál 6,9%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a Sopron Bank, a Takarékbank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

bor

ünnep

nyár

szezon

ünneplés

hagyomány

borünnep