Borparádé Debrecenben: ünneppel indítják a nyári szezont

MTI   
  Megosztom
Borparádé Debrecenben: ünneppel indítják a nyári szezont

Belvárosi borünneppel kezdődik ma a turisztikai szezon Debrecenben - közölte a város turisztikáért felelős alpolgármestere az MTI-vel.

Széles Diána elmondta: a történelmi belvárosban, a Déri múzeum előtti téren tavaly hagyományteremtő szándékkal, magánkezdeményezésre, a város támogatásával rendezték meg első alkalommal a turisztikai évadnyitó borünnepet.

Sipos Bence ötletgazda, a debreceni DiVino borbár vezetője hozzátette: kezdeményezésükkel szerették volna elérni, hogy a Nagyerdő mellett a belváros is minél több vonzó programot kínáljon az embereknek, tavaly az első Belvárosi borünnepnek 3500 látogatója volt.

A csütörtöktől szombatig tartó rendezvényen 43 hazai borászat 150 fajta borral várja az érdeklődőket, miközben 12 modern dzsessz- és swingzenekar szórakoztatja a közönséget.

A debreceni Déri téren fellép többek között a Tóth Vera Quartet, Gájer Bálint, a Peet Project és Micheller Myrtill, illetve több helyi zenekar is - jelezte Sipos Bence.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

A koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásainak csökkentése érdekében a kormány 2020. március 19-től - többek között - maximalizálta a fogyasztási hitelek teljes hiteldíj mutatóját (THM). Érdemes azonban körültekintően választani, mivel a kedvezményes személyi kölcsön kamata a legtöbb banknál 2021-től megváltozik, és az új, jellemzően magasabb kamatszint miatt megugrik a törlesztőrészlet is. Ha például 2 millió forintra lenne most szükséged, akkor az egyik legjobb ajánlatot most a CIB Bank nyújtja, itt 60 hónapos futamidővel a kedvezményes időszakban 38414 forintos törlesztőre, míg 2021-től 40219 forintos törlesztőre számíthatsz. De nem marad el ettől a Raiffeisen Bank ajánlata sem, amely esetében, szintén 60 hónapos futamidő esetén, az 5,90 százalékos kedvezményes THM 7,96%-ra ugrik a THM-plafon megszűnése után. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

debrecen

bor

ünnep

nyár

szezon

ünneplés

hagyomány

borünnep