Könyvmolyok, figyelem: új funkciót kapott a győri telefonfülke

MTI   
  Megosztom
Könyvmolyok, figyelem: új funkciót kapott a győri telefonfülke

Közösségi könyves pavilonná alakítottak át egy használaton kívüli győri telefonfülkét, amely így már a nyomtatott könyveket és az olvasást népszerűsíti - tájékoztatta a győri önkormányzat az MTI-t.

A közlemény idézi Radnóti Ákos alpolgármestert, aki az átadón elmondta, hogy az átalakított pavilonba mindenki beviheti azokat a könyveket, amelyeket megunt, és elviheti belőle azokat, amelyeket szeretne elolvasni.

Sokan kérdezték tőlem, hogy mi lesz itt, hiszen itt állt már pár napja letakarva az a régi telefonfülke. A helyszín adott volt, hiszen itt a Kuopio parkban nagyon sok fejlesztés történt már: virágládák, újra működő szökőkút, 15 pad és öntözőrendszer is található. Adyváros legszebb pihenőparkja lett a terület, ahol minden korosztály találkozik egymással. Ezért is gondoltam arra, hogy a hagyományos olvasási módszer megőrzésének érdekében felállítunk egy közösségi könyves fülkét. A lényege, hogy ide mindenki behozhatja azokat a könyveket amelyeket esetleg megunt, s innen mindenki kiveheti azt, amelyiket szeretné elolvasni. Szeretném, ha itt kialakulhatna egy olvasó, egymással beszélgető közösség.

- hangsúlyozta. A régi telefonfülkében egy kisszéket is elhelyeztek, esténként pedig világítás segít az olvasásban. A pavilonban háromszáz kötet található, amelyeket a győriek adományoztak a Dr. Kovács Pál Könyvtárnak és Közösségi Térnek. A könyvtár biztosítja, hogy a könyv- és újságkínálat mindig megfelelő legyen.

Ennek a közösségi könyvespavilonnak az egyik célja kulturális, hiszen győri polgárok adományaiból található háromszáz kötet, amelyet a könyvtárból tudtunk kihozni. Folyamatosan figyelni fogunk rá, hogy a minőséget hosszabb távon is biztosítsuk, ezen a helyszínen is. A másik jelentősége a közösségformálás: az emberek szeretik az ilyenfajta játékosságot, amely élhetőbbé teszi a világot

- mondta dr. Horváth Sándor Domonkos, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér igazgatója.

(Kiemelt fotó: Marcali Gábor)

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

könyv

könyves pavilon

telefonfülke

győr