Újabb csemetével bővült a debreceni állatkert: jávorantilop bébi született!

MTI   
  Megosztom
Újabb csemetével bővült a debreceni állatkert: jávorantilop bébi született!

Jávorantilop született a debreceni állatkertben, születésével héttagúra bővült a jávorcsalád - közölte az állatkert igazgatója.

A világ egyik legnagyobb antilopfaja, a jávorantilop ritka előkelőség a magyar állatkertekben. Csak a győri állatkertben és Debrecenben tartják, viszont egyedül ez utóbbiban születnek évről évre jávorbébik, mondta el Nagy Gergely Sándor, a debreceni állatkert igazgatója.

Az ország legnagyobb jávorantilop-csordája idén a nyár első napján örvendeztette meg a debreceni állatkert látogatóit. Születésével hét tagúra bővült a jávorcsalád. A kis üsző jó egészségnek örvend, kitűnő étvágya van és testvérei nagy örömére igen játékos, ismertette a részleteket az igazgató megemlítve, hogy csütörtöktől a látogatók is láthatják az állatkert Afrika-panoráma kifutójában.

Az eredetileg Afrika száraz, füves és ritkás fákkal tarkított szavannáiról származó jávorantilop (Taurotragus oryx) a tülkösszarvúak családjába tartozó kérődző. Egy kifejlett jávorantilop bika akár az egy tonnás súlyt és a 180 cm-es marmagasságot is elérheti.

Leginkább élőhelyének pusztulása fenyegeti, valamint ízletes húsa, erős bőre és mutatós trófeája miatt az orvvadászok kedvelt célpontja, ezért szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) Vörös Listáján, magyarázta Nagy Gergely Sándor.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. KATTINTS!
  Megosztom

hellovidék

állatkert

jávorantilop

debrecen