Kihirdették a nyertest: nemzetközi elismerést kapott a magyar múzeum

MTI   
  Megosztom
Kihirdették a nyertest: nemzetközi elismerést kapott a magyar múzeum

A szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeumnak ítélték oda a 2018-as Nemzetközi Visegrád-díjat a visegrádi négyek kulturális miniszterei a szlovákiai Végles (Víglas) településen tartott találkozójukon - közölte a múzeum.

Az elismerést a visegrádi csoport magyar elnöksége alatt, 2018-ban megrendezett Szabadtéri múzeumok Közép-Európában - Fejlődő múzeumok és helyi közösségek című konferencia megszervezéséért nyerte el a Szabadtéri Néprajzi Múzeum.

A 2004 óta átadott Nemzetközi Visegrád-díjjal minden évben egyetlen személyiséget vagy intézményt díjaznak a közép-európai szellemiség ápolásáért és a visegrádi országok kulturális együttműködésében elért eredményekért. Fontos szempont, hogy a díjazott tevékenysége a visegrádi országok közül legalább három országhoz kapcsolódjon közös programok, együttműködések révén.

A Skanzenben 2018-ban megrendezett Szabadtéri múzeumok Közép-Európában - Fejlődő múzeumok és helyi közösségek című nemzetközi konferencia során a Skanzen vendégül látta a környező országok szabadtéri múzeumaiból érkezett szakembereket. A konferencián a világ egyik legdinamikusabban fejlődő múzeumtípusának közép-európai lehetőségeiről egyeztettek. Bemutatták a múzeumok és a helyi közösségek kapcsolatát; a közösségi identitás fejlesztésének múzeumi lehetőségeit; a látogatóbarát, a társadalom problémáira is reflektáló múzeum üzeneteit - olvasható a közleményben, amelyben kiemelik: a Szabadtéri Néprajzi Múzeum törekszik arra, hogy konferenciái és kiállításai a kulturális sokszínűség bemutatását, a határokon átnyúló együttműködések erősítését szolgálják.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

múzeum

szentendre

skanzen

díj

elismerés