Egyre népszerűbbek a gyerektáborok: idén már 11 ezren jelentkezhetnek

MTI   
  Megosztom
Egyre népszerűbbek a gyerektáborok: idén már 11 ezren jelentkezhetnek

Ezen a nyáron 19 különböző erdei, vízi és kerékpáros vándortábort szerveznek, és több mint 11 ezer diák táborozhat egy hétig az országban előre kialakított útvonalak bejárásával - jelentette be szerdán a vándortáborok újraindítását kezdeményező Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.

Idén négyezerrel több gyerek táborozik, mint tavaly, de az igények folyamatosan nőnek, ezért jövőre tovább bővítik a lehetőségeket, mondta el Révész Máriusz Nagyorosziban a Pénzásási Erdei Turistázháznál, az erdei vándortáborok egyik táborhelyén tartott sajtótájékoztatón.

2017-ben még kísérleti jelleggel indítottak erdei gyalogos és vízi vándortáborokat, tavaly már kerékpáros táborok is indultak, idén pedig már az első nap betelt az összes gyalogos erdei tábor, és ez történt néhány kerékpáros és vízi táborral is.

Az erdei vándortáborok szervezését az Országos Erdészeti Egyesület koordinálja, a programokat Zambó Péter elnök, földügyekért felelős államtitkár ismertette. A korábbi öt útvonalhoz (Bakony, Börzsöny, Mátra, Mecsek és Pilis) idén a Zemplén és a Vasi-hegyhát is társul, ezeket június közepétől augusztus végéig 138 csoport járja be.

A Magyar Kerékpáros és Turisztikai Szövetség által szervezett kerékpáros vándortáborokban hat útvonalon, az Alföldön, Észak-Magyarország kerékpáros útjain, a Felső-Tisza-vidéken, a Körösök völgyében, az Őrség-Vendvidék-Vasi-hegyhát útvonalain, valamint újdonságként a Balaton-felvidéken és a Bükk-Aggteleki-hegységben tekerhetnek a kerékpározók.

Minden tábor végén évről évre változó jelvényt adnak a résztvevőknek, mondta el Benyó Balázs, a szövetség elnöke. A jelentkezők idén is az Alsó-Dunán, a Mosoni-Dunán, a Szigetközben, a Felső-Tiszán, a Bodrogon és a Dunakanyarban túrázhatnak, új helyszínként pedig a Tisza-tó kapcsolódott be a programba, mondta Schmidt Gábor, a vízi vándortáborokat szervező Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke.

Révész Máriusz fontos célnak nevezte, hogy a 13-18 éves gyerekek a virtuális világ helyett valós élményekhez jussanak, baráti közösségben legyenek, és kalandokat éljenek át. Szólt arról is, hogy az egyhetes táborért a résztvevőknek 25 ezer forintot kell fizetniük. Már több mint 450 pedagógus kapott túravezetői képzést, és újdonság a fotó- és novellapályázat meghirdetése.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

táboroztatás

tábor

táborozás

gyerekek

nyár

nyári tábor

bakony

börzsöny

mátra

mecsek

pilis

zemplén

pedagógus