Ingyenes program a Balatonnál: ezzel várják a klasszikus zene szerelmeseit

MTI   
  Megosztom
Ingyenes program a Balatonnál: ezzel várják a klasszikus zene szerelmeseit

A Balaton-part mellett kínál ingyenes klasszikus zenei koncerteket július 3. és 6. között a révfülöpi Rév-Hang Fesztivál. A második alkalommal meghirdetett programsorozat első három napján a Nemzeti Filharmonikusok muzsikusai lépnek fel, majd a Four Fathers énekegyüttes koncertje zárja a rendezvényt - közölték a szervezők.

A tavalyi fesztivált meglepően nagy érdeklődés övezte. Hittem abban, hogy a Balaton nyújtotta könnyed kikapcsolódás jól megfér az igényes szórakozás, a klasszikus zene kínálta örömökkel

- idézi a közlemény Hamar Zsoltot. A Nemzeti Filharmonikusok zeneigazgatója hangsúlyozta: "Révfülöp tavaly épült szabadtéri színpada lenyűgöző környezetet teremt a fesztivál megrendezéséhez". Hamar Zsolt ebben az évben is művész barátait, zenész kollégáit hívta meg a fesztiválra. A négy egymást követő este koncertjei négy különböző tematikát ölelnek fel.

Július 3-án Tavasztól nyárig címmel a Papp Dániel művészeti vezetésével működő Capella Philharmonica ad ízelítőt Bach és Vivaldi műveiből, másnap pedig a Koppándi Vonósnégyes kalauzolja a közönséget "Bécstől Amerikáig", azaz Mozart divertimentójától Haydn és Dvorak vonósnégyeseiig.

Július 5-én folytatódik a képzeletbeli utazás, ám ezúttal nem térben, hanem időben: Bachtól a romantikáig. Az esten Johann Sebastian Bach d-moll zongoraversenye csendül fel Kovács Gergely zongoraművész közreműködésével, majd Csajkovszkij Vonósszerenádja a Nemzeti Filharmonikusok Grazioso Kamarazenekara előadásában, Hamar Zsolt vezényletével.

A július 6-i záróhangversenyen a Four Fathers Énekegyüttes hívja vidám nyári zenés utazásara a közönséget A gregoriántól a rock and rollig címmel. További információk a programokról a honlapon olvashatók.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

balaton

révfülöp

rév-hang

fesztivál

klasszikus

zene

koncert

szórakozás

program