Elkészült a kerékpárút: tekerhetnek a téti bringások

HelloVidék   
  Megosztom
Elkészült a kerékpárút: tekerhetnek a téti bringások

Tét Város Önkormányzata a város kerékpárút hálózatának fejlesztésére több mint 180 millió forintos vissza nem térítendő Európai Uniós támogatást nyert. Az Európai Regionális Fejlesztési Alap az elszámolható költségek száz százalékát finanszírozta.

A 181,46 millió forintos európai uniós támogatás segítségével Tét Város Önkormányzatának célja volt, hogy a város belterületén a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő közlekedésfejlesztési intézkedés valósuljon meg, mely elősegíti az élhető, biztonságos városi környezet kialakulását.

A beruházás befejeződött, így a fejlesztés eredményeként a 83. sz. főút Fő utca-Gyömörei utca közötti szakaszán teljes hosszában egy, a közúti forgalomtól leválasztott gyalog- és kerékpárút került kialakításra, emellett a 83-as főút bal oldalán parkoló helyek létesültek, továbbá a gyalog- és kerékpárút is biztonságos átvezetésre került a 83-as főúton keresztül a Gyömörei utcai csomópontban.

A támogatásnak köszönhetően a Fő utcában is teljes hosszában egy, a közúti forgalomtól leválasztott gyalogkerékpárút került kialakításra, valamint a 8417 számú közút jobb oldalán parkoló helyek létesültek, továbbá a gyalog- és kerékpárút is biztonságos átvezetésre került. A meglévő buszmegálló is átalakításra került, ennek eredményeként kiépítésre került egy buszmegállóöböl, illetve a leszálláshoz szükséges peron is kialakításra került.Tét Város Önkormányzatának kiemelt célja volt, hogy a beruházás valamennyi közlekedő számára biztonságos közlekedési feltételeket teremtsen.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

kerékpár

bringa

kerékpárút

fejlesztés

beruházás

pályázat

tét