Sokszínű programokkal vár Zala: elindul a Nyitott porták éjszakája

MTI   
  Megosztom
Sokszínű programokkal vár Zala: elindul a Nyitott porták éjszakája

Sokszínű programokkal debütál a Nyitott porták éjszakája elnevezésű rendezvénysorozat július 20-án a Zala folyó völgyében: Zalacsánytól Kisgörbőig 12 portán várják különleges programokkal és a gazdaságok legfinomabb házi termékeivel a látogatókat.

A zalai gazdaságokban lehetőség nyílik a kiváló helyi termékek - élelmiszerek, borok és pálinkák - kóstolására is, de a Nyitott porták éjszakáján nem a termelésen lesz a hangsúly, inkább azt szeretnék bemutatni, hogy milyen élményeket nyújthatnak a gyógynövénykészítők, a gazdálkodók, a falusi vendéglátók és a pincészetek - mondta el Szabó Tibor programkoordinátor.

A késő éjszakába nyúló programok szombaton kora délután a Skaper méhészetben kezdődnek Zalaszentgróton: a látogatók többfajta mézet kóstolhatnak és a védőfelszerelést magukra öltve a méhészetet is megtekinthetik. A mézeskalács alkotóműhelyben selymes mázzal borított, különleges zalai lakodalmas sütemény, cukorperec készül majd.

A Nubia Sajtházban kecsketejből készített termékekkel várják a látogatókat, akik a legelésző kecskéket is megnézhetik, Ligetfalván pedig az állatsimogatóban a baromfiudvar lakóival is találkozhatnak az érdeklődők, a gyerekeknek ügyességi játékokkal, kopjavetéssel és íjászattal is készülnek. Kisgörbőn, a táblafestő műhelyben üdvözlő- és házszámtáblát lehet majd készíteni, és a látogatók tiszteletére örömtüzeket gyújtanak.

A Csáford-völgyben működő üzemben a gyógynövények, zöldségek, gyümölcsök adalékmentes feldolgozását és tartósítási módszereit mutatják be a vendégeknek, a völgyben emelt Piramis pedig meditációra ad majd lehetőséget.

A kistermelői gazdaságok és a pincészetek éjszakai és borkalandok helyszínei lesznek: Zalaszentgróton éjszakai pincetúrát, Zalacsányban grill- és szalonnasütést, a zalaszentlászlói gazdaságban fáklyás sétát szerveznek. A kisgörbői hegyi portán pálinkából készült jéghideg frissítőkkel, csokoládékupicában felszolgált pálinkával kínálják a vendégeket.

Örvényeshegyen az erdőszélen kialakított kertmoziban a Golden Globe-díjat nyert Zöld könyv című filmet vetítik, míg Zalaszentlászlón, a gyógynövénytermesztő farmon jógára és csillagászati programra is várják a látogatókat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

zala

program

gasztro

élelmiszer

méz

tej

bor