A közösség ereje: összegyűlt a pénz a vízimentőknek

HelloVidék   
  Megosztom
A közösség ereje: összegyűlt a pénz a vízimentőknek

16 millió forintért vásárolhat két speciális, újszerű mentőhajót a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ). A közösségi oldalon elindított felhívásukra 4 millió forint lakossági adomány gyűlt össze, a maradék 12 millió forintot pedig az Opus csoport egészítette ki.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának a megszűnő Red Bull Air Race versenysorozat egyik alvállalkozó cégének felszámolásával nyílt lehetősége két speciális, használt mentőhajó megvásárlására. Az egyforma, 7 méter hosszú, 200 lőerős motorral felszerelt járművek tökéletesen illeszkednek a vízi sürgősségi betegellátó- és vízimentő rendszerbe. A hajók bármilyen időjárási körülmények között bevethetők, könnyen manőverezhetők, a fedélzet pedig tágas, így egyszerre akár 6-8 személy kimentésére is alkalmasak.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata nem tervezte a flotta bővítését, a két speciális hajó megvásárlása különleges lehetőség számukra. Az alkalmi vételhez ezért a lakosság segítségét kérték. Felhívásukra 48 óra alatt 4 millió forint lakossági adomány gyűlt össze, amelyhez a jelentős turisztikai érdekeltségekkel rendelkező Opus Global Nyrt. és leányvállalata a Hunguest Hotels Zrt. 12 millió forinttal járult hozzá.

Erőt és hitet ad a további munkánkhoz, hogy felhívásunkra alig 48 óra alatt ilyen sokan siettek a segítségünkre adományukkal. A szezon java még csak most kezdődik, jelenleg is zajlik Magyarország legnagyobb tókerülő versenye, a Kékszalag, és bár az elvárásoknak eddig is meg tudtunk felelni, a flotta bővítése nagy lehetőség a számunkra. Egyesületünk idén lesz 20 éves, a két hajó számunkra ezért olyan születésnapi ajándék, ami nagyon komoly elismerése a munkánknak. A munkatársaim nevében is szeretném megköszönni mindenki támogatását.

– mondta Bagyó Sándor, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke.

Felelős vállalatként kötelességünknek éreztük azonnal válaszolni a felhívásra. A vízimentők gyakran saját szabadidejüket feláldozva, elhivatottságból dolgoznak azért, hogy a balatoni térségben mindenki biztonságban érezhesse magát a vízen és vízparton egyaránt. Az Opus csoport és a Hunguest Hotels a hazai turizmus egyik legnagyobb szereplőjeként elkötelezett a térség turizmusának fejlesztése mellett és adományunkkal szeretnénk hozzájárulni a vízimentők önfeláldozó munkájához.

– tette hozzá Mészáros Beatrix, az Opus Global Nyrt. elnöke.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2,5 millió forintot igényelnél, 72 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 50 760 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,29 %), de nem sokkal marad el ettől az CIB Bank 50 948 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

vízimentő

gyűjtés

közösség

vízimentők magyarországi szakszolgálata

flotta

hajó

bővítés