Különleges élmény egy éjszaka az állatkertben: itt most te is kipróbálhatod!

MTI   
  Megosztom
Különleges élmény egy éjszaka az állatkertben: itt most te is kipróbálhatod!

Ausztrália és Madagaszkár élővilágát és kultúráját bemutató késő esti és éjszakai programokkal várják szombaton a látogatókat a Szegedi Vadasparkban - tájékoztatott Veprik Róbert igazgató.

Az idén harmincéves Szegedi Vadaspark nyári rendezvényein egy-egy térség élővilágára hívják föl a látogatók figyelmét. Madagaszkár és Ausztrália abban közösek, hogy teljesen egyedülálló, endemikus élőlények fejlődtek és maradtak fenn elkülönült területükön. Az ismeretterjesztő rendezvényen ezekről a fajokról tudhatnak meg többet a vendégek.

Ezért is népszerűek az esti látványetetések, melyeken szombaton mások mellett a Madagaszkáron őshonos gyűrűsfarkú makikkal (Lemur catta) és a sziget legnagyobb ragadozójával, a fosszákkal (Cryptoprocta ferox) találkozhatnak az érdeklődők.

A kisebb gyerekeket mesefoglalkozás és Ausztráliát idéző arcfestés várja, a hangszerbemutatón megszólal az ausztrál őslakosok hagyományos zeneszerszáma, a didgeridoo, és a terráriumháznál Rózsikával, az ausztrál rózsás kakaduval is találkozhatnak az arra járók.

A program 21 óráig tart, de utána még tovább lehet majd sétálni az éjszakai állatkertben. Szürkület idején és napnyugta után sejtelmesebb, misztikusabb az erdő, ahol számos kifutóban még este is kinn tartózkodnak az állatok. Más állatkertekhez képest a szegedi séta különlegessége, hogy a vadaspark 45 hektáros területe változatos élőhelyekkel számos vadon élő állatnak is otthont ad. Az itt lakó őzek, vízimadarak, hattyúk napközben, amikor a látogatók járják a park útjait, ösvényeit, elhúzódnak az emberek közeléből, de a sötétben előmerészkednek.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

állatkert

vadaspark

állatpark

állat

vadállat

szeged

éjszaka

rendezvény

szórakozás