Vidéken robbant be a sörforradalom: itt találod a legjobb magyar söröket!

MTI   
  Megosztom
Vidéken robbant be a sörforradalom: itt találod a legjobb magyar söröket!

Mintegy ötvenféle csapolt és ugyanennyi üveges magyar sörkülönlegességgel várja az 5. Jótékonysági Sörfesztháza az érdeklődőket pénteken és szombaton Kiskunfélegyházán.

Tóth Miklós kiskunfélegyházi sörfőzőmester, a fesztivál szakmai vezetője, a Bäder Sörfőzde tulajdonosa elmondta: Kecskemétről, Törökszentmiklósról, Soltvadkertről, Kiskunhalasról, Szentesről, Jászapátiból, Tapolcáról, Békésszentandrásról és Budapestről is érkeznek kézműves sörök.

Kiemelte, igyekeznek minél több környékbeli sörfőzdét meghívni, de fontos szempont a kínálat is. Így esett a választásuk egyebek mellett egy olyan sörfőzdére, amelynek teljes palettája gluténmentes termékekből áll.

Mint mondta, a kínálatukban lesz továbbá olyan fekete sör is, amely pörkölt kávéval, csokoládéval és madagaszkári vaníliával készült, megkóstolható a citromos aromájú savanyított sör, az új-zélandi komlóval vagy a yuzu fűszerrel és citromfűvel ízesített is. A gyümölcssörök között megjelenik a meggy mellett a narancsos, az erdei gyümölcsös, mangós és a málnás búza is.

Ónodi Árpád, a fesztivál szervezője elmondta: a kisüzemi sörfőzdék különleges magyar termékeit felvonultató, kétnapos program számos, a magyar kézműves sörkultúrával összefüggő rendezvényt tartogat.

A fesztivál alkalmából nyílik meg a város első - kiállítóteremként is működő - kézműves sörözője, megrendezik a kézműves sörök versenyét közönségzsűrivel, tartanak sörfőzési bemutatót, előadásokat sörfőzésről és sörértékelésről, illetve sörkerekasztalt.

A Gasztrotér idén is számos különlegességet sorakoztat fel: hiszen a számos kézműves sör mellett lesz borszekér, pezsgőlugas és pálinkaház, a street food kedvelői pedig számos vendéglátóhely kézműves remekeiből válogathatnak.

Kiemelte: a családokat három színpadon rock-, funky és dzsesszkoncertekkel várják, a sörpadok között "bulifúvósok" játszanak majd, a 10. jubileumi Rocktábor zárókoncertjén pedig ifjú tehetségek lépnek majd fel. A szervezők a gyermekeknek a Lurkó kertben animátorokkal vezetett játékos foglalkozásokkal, raklapokból kialakított izgalmas sörlabirintussal, ágyúmászással, talpas ösvénnyel, manópagonnyal és számos kézműves foglalkozással készülnek.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

sör

kiskunfélegyháza

sörfesztivál

program

szórakozás

ital

alkohol

rendezvény

kézműves

kézműves sör