Holnap indul a Veszprémi Régizenei Napok: itt az egyhetes program!

MTI   
  Megosztom
Holnap indul a Veszprémi Régizenei Napok: itt az egyhetes program!

Az egyhetes Veszprémi Régizenei Napokon korhű hangszereken játszó együttesek adnak koncerteket a veszprémvölgyi jezsuita templomban július végén - közölte a városban tartott sajtótájékoztatóján a rendezvényt szervező Orlandó Énekegyüttes művészeti vezetője.

Vikman Pál elmondta, hogy július 22. és 27. között rendezik meg a koncertsorozatot, melynek nyitónapján a házigazda kórus ad koncertet. Másnap a szintén veszprémi Recercare Régizenei Műhely lép a közönség elé. Július 24-én a Les Basses Réunies, Bruno Cocset virtuóz csellista francia együttese zenél.

A rendezvénysorozat utolsó három napján Bach-műveket hallgathat a közönség más-más hazai együttes tolmácsolásában. Július 25-én Csalog Benedek barokk fuvolán, Pétery Dóra csembalón játszik, másnap Nagy Réka viola da gambán muzsikál, Virág Mátyás barokk csellón, Szokos Augustin csembalón. A zárónapon Cserményi Zsombor basszbariton játéka hallható majd.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere arról beszélt, hogy a 2010-ben megújult jezsuita templom inspirálta a zenészeket a koncertsorozat megszervezésére, mely a város egyéb nyári fesztiváljai mellett üde színfoltot jelent.

Heilig Balázs, a rendezvény szervezője felidézte, hogy egyéves kihagyás után most újra indul a fesztivál, hozzátéve, hogy a közeljövőben szeretnék több helyszínre is kiterjeszteni a programot.

A régizenei stílus a gótikus zene megjelenésétől a kora romantikáig terjedő időszakot öleli fel, azok a műfajok tartoznak ide, melyek korhű hangszerekkel, intim, halk stílusban adhatók elő. A koncertek este 7 órakor kezdődnek, belépőjeggyel látogathatók.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

veszprém

kultúra

szórakozás

program

koncert

régizenei napok