Csúnya baleset: ledobta, és fejbe is rúgta a ló az ismert magyar színészt

HelloVidék   
  Megosztom
Csúnya baleset: ledobta, és fejbe is rúgta a ló az ismert magyar színészt

Dermesztő pillanatok az I. Érdi Vágtán: eszméletlenül terült el a földön Laklóth Aladár (59) színművész, miután a vasárnap délutáni sztárfutamon leesett a hátasáról, a ló pedig a mellkasára tiport, majd fejbe is rúgta - írja a Blikk.

A lap szerint tehetetlenül nézték végig a balesetet a pálya széléről kollégái. A helyszínen tartózkodó mentők azonnal ellátták a színészt és stabilizálták az állapotát. Ezt követően kórházba szállították, és éjszakéra bent is tartották.

Sosem hordok „kobakot”, most azonban valamiért mégis felvettem, az mentett meg. Harminc éve lovagolok, akár szőrén is megülöm a jószágot, estem is, de komolyabb sérülésem még nem volt

- mesélte a baleset másnapján Laklóth Aladár a portálnak kiemelve, hogy most ismeretlen lovon vágott neki a versenynek. Az első pár akadály még gond nélkül teljesítő ló a harmadik ugrásnál kilépett alóla, így a színész az állat lábai alá került.

Éjszakára még bent tartottak megfigyelésen a kórházban, enyhe agyrázkódást szenvedtem, a mellkasomon pedig egy patkó alakú zúzódás emlékeztet a történtekre, de csont nem tört. Már jobban vagyok, köszönöm. Rendkívül hálás vagyok Pintér Tibornak és a Simonpuszta Nemzeti Lovas Egyesületnek a gondoskodásért, végig jó kezekben voltam

- mondta a színész.

Amikor a helyszínen egy percig eszméletlen volt, nagyon megijedtünk, Sasvári Sanyi el is sírta magát, de a mentőszolgálat profi munkatársainak köszönhetően hamar megnyugodhattunk. Ahogy reggel felkeltem, Ali volt az első gondolatom. Hála istennek ő maga tudatta velem, hogy jobban van, egy picit fáj a feje, de hazaengedik a kórházból. Hihetetlenül drága volt, ebben a helyzetben még ő szabadkozott és sajnálkozott, hogy a balesetével elrontotta a futamot. Erről szó sincs, mert valóban megrémültünk. Nagyon aggódtunk, hiszen mindig az ő és a többi lovas biztonsága az első

- fejezte ki aggodalmát Pintér Tibor, aki kitért arra is, hogy egy ilyen verseny során könnyen összetörheti magát egy gyakorlott lovas is.

A világ legjobban idomított lovait is ki tudja zökkenteni a komfortzónájából egy akadály vagy egy feltűnően piros kalap a lelátón. Az ilyen váratlan helyzetekkor történnek a balesetek. Veszélyt jelenthet a nagy testű ló alá kerülni, nagy sebességnél magasról leesni vagy rázuhanni egy akadályra. A kobak viselése a fejsérülések nagy részétől megóvhat, ahogy ebben az esetben is, de a csontok és a gerinc így is nagy veszélynek van kitéve

- részletezte a szintén gyakorlott lovasnak számító Pintér Tibor.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Nem akarsz lemaradni a magyar vidék legfontosabb híreiről? Kövess minket Facebook-on is. Kattints ide a feliratkozáshoz!
  Megosztom

hellovidék

baleset

lovas baleset

színész

érd

érdi vágta